Teylers Museum

Spaarne 16
2011 CH Haarlem, NL
T [+31] (0)23 516 0960
E info@teylersmuseum.nl
W www.teylersmuseum.nl
Perscontacten:
E pers@teylersmuseum.nl

Groepen, zakelijke gasten en leveranciers
s.v.p. melden bij de dienstingang
Nauwe Appelaarsteeg 3
2011 HA Haarlem
T 023 5160969 (Meldkamer)

 

Rotonde met mensen van boven

KH Rontondevloer met lichtval 2

Voorzieningen

Mindervaliden in het museum
Het museum is toegankelijk voor bezoekers die minder goed ter been zijn. Er is een beperkt aantal rolstoelen aanwezig, zowel met als zonder duwmogelijkheid. Voor gemotoriseerde rolstoelen gelden speciale regels: rolstoelen met een verbrandingsmotor kunnen helaas niet worden toegelaten. Stapvoets rijden is verplicht. In de parkeergarage De Appelaar, vlakbij het museum, zijn parkeerplaatsen voor minder-validen aanwezig.

Rolstoelgebuikers
Het museum is toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Zij kunnen aanbellen bij de ingang van Teylers winkel, Spaarne 18.
Wanneer u op de eerste verdieping moet zijn (Gehoorzaal, Bibliotheek) kunt u gebruik maken van de lift.

Honden

Blindengeleidehonden en SOHO-honden zijn welkom in het museum, andere honden niet.

Bagage
Tassen groter dan A4-formaat en rugzakken kunt u niet meenemen in museale ruimtes. U kunt ze opbergen in kluisjes. Hiervoor is een muntstuk van € 1,- nodig, dat u na afloop retour krijgt. Voor paraplu's zijn er paraplubakken beschikbaar (onbewaakt).

Museumkaart

Met uw Museumkaart heeft u gratis toegang tot Teylers Museum. U kunt een Museumkaart aanschaffen bij de kassa en in de museumwinkel.

Foto & video

Het is niet toegestaan om in het museum foto-, video- en filmopnamen te maken met flits. Het is niet mogelijk om een trouwreportage te maken in het museum. Voor commerciële opnamen dient men van tevoren afspraken te maken met het secretariaat, Paul Rietveld: prietveld@teylersmuseum.nl. Journalisten kunnen zich wenden tot Froukje Budding: fbudding@teylersmuseum.nl

Groepen
Voor groepen heeft het museum veel te bieden: rondleidingen door de vaste presentatie of de exposities. Maar u kunt ook een speciaal verzoek doen om een kijkje te nemen in de indrukwekkende Gehoorzaal of Bibliotheek. Een rondleiding kan deel uitmaken van een uitstapje, feestelijk evenement of zakelijke ontvangst in het museum. Voor informatie - ook over locatiehuur - kijkt u op de pagina Ontvangsten. Op de pagina Bezoek vindt u alle informatie.

Overige vragen Heeft u een andere vraag? Mail deze dan naar info@teylersmuseum.nl of neem telefonisch contact op met de informatiebalie op 023-5160960.

E-mail Teylers Museum