Teylers Museum

Spaarne 16
2011 CH Haarlem, NL
T [+31] (0)23 516 0960
E info@teylersmuseum.nl
W www.teylersmuseum.nl
Perscontacten:
E pers@teylersmuseum.nl

Groepen, zakelijke gasten en leveranciers
s.v.p. melden bij de dienstingang
Nauwe Appelaarsteeg 3
2011 HA Haarlem
T 023 5160969 (Meldkamer)

 110-01Publicaties

Teylers Magazijn
Teylers Magazijn is het kwartaalblad van Teylers Museum en tevens mededelingenblad van de Vrienden van Teylers museum. In Teylers Magazijn vindt u informatie over de wisseltentoonstellingen, maar ook achtergrondartikelen over het gebouw, de collecties en de rijke geschiedenis van Teyler. Het blad is te koop in de museumwinkel. Alle Magazijnen zijn daarnaast digitaal te bekijken via deze webpagina.

Tentoonstellingscatalogi
Regelmatig verschijnt er bij de wisseltentoonstelling een catalogus of publicatie. U kunt de catalogi vinden in de museumwinkel.

Gedigitaliseerde boeken
Een van de topstukken uit de bibliotheek van Teyler, een zeer zeldzaam ingekleurd exemplaar van de Hortus Eystettensis door de Neurenbergse apotheker en botanist Basilius Bessler (1613), is gedigitaliseerd en hier te vinden:

Hortus Eystettensis
deel I
Hortus Eystettensis deel II
Hortus Eystettensis deel III

Een ander topstuk uit de collectie, de complete 23-delige eerste druk van de Description de l'Egypte (1809-1829), is ook digitaal beschikaar en hier te vinden. In ruim 7000 pagina's en meer dan 3000 afbeeldingen geeft de Description een encyclopedische beschrijving van de klassieke oudheid, natuur en eigentijdse cultuur van Egypte.

Ook het vierdelige standaardwerk van Gerard van Loon over de Nederlandse historiepenningen (1723-1731) is digitaal beschikbaar via deze link.

In de toekomst zullen meer gedigitaliseerde boeken uit de bibliotheekcollectie beschikbaar gemaakt worden via de collectiedatabase.

E-mail Teylers Museum