Teylers Museum

Spaarne 16
2011 CH Haarlem, NL
T [+31] (0)23 516 0960
E info@teylersmuseum.nl
W www.teylersmuseum.nl
Perscontacten:
E pers@teylersmuseum.nl

Groepen, zakelijke gasten en leveranciers
s.v.p. melden bij de dienstingang
Nauwe Appelaarsteeg 3
2011 HA Haarlem
T 023 5160969 (Meldkamer)

 

Vic Schippers

Vriendendag achter de schermen

Vriendendag 3

Vrienden_najaarsdag_2014_MG_2544

Vriendenactiviteiten

Jaarlijks worden diverse activiteiten georganiseerd voor de diverse groepen Vrienden van het museum: een Voorjaarsdag, een Najaarsdag, een Private view van een tentoonstelling, een Excursie in Nederland, een Reis naar het Buitenland.
De genoemde data zijn onder voorbehoud.

Nieuwe Vriendenavond
In maart worden alle mensen die zich het voorgaande jaar als nieuwe vriend of Sterrenwachter hebben aangemeld op een aparte avond bij een bijzondere tentoonstelling uitgenodigd om kennis te maken met bestuursleden en stafleden.
In 2015 vindt deze welkomstavond plaats op donderdagavond 26 maart.

Voorjaarsdag
Op de Voorjaarsdag vertelt het bestuur over het afgelopen jaar en worden de nieuwe plannen gepresenteerd. Ook is er een lezing over een actueel onderwerp.
In 2015 vindt deze bijeenkomt plaats op zaterdag 25 april (onder voorbehoud).

Private view

Eén keer per jaar is een private view bij een nieuwe tentoonstelling. Op een avond dat het museum voor publiek gesloten is kan men in alle rust een nieuwe tentoonstelling bekijken en samen met andere Vrienden en donateurs klinken op het succes van de tentoonstelling.
Op 30 juni 2015 is de private view van de tentoonstelling Muziek om te delen.

Vriendenexcursie
Een excursie naar een museum, een wetenschappelijk instituut of een prachtig stukje natuur staat ook elk jaar op het programma. Het is een gezellig dagje uit per luxe touringcar. Daardoor is het aantal mogelijke deelnemers voor deze Vriendenactiviteit gelimiteerd.

Sterrenwachtreis
Een maal per twee jaar vindt een exclusieve reis plaats naar het buitenland, in aanwezigheid van de directeur van Teylers Museum. Sterrenwachters hebben de mogelijkheid om een aantal bijzondere instellingen te bezoeken die doorgaans niet voor publiek geopend zijn.
In 2014 was het themavan de reis Hoogtepunten van de Verlichting in Duitsland. Wegens grote belangstelling vond de reis twee keer plaats, van 5-8 september en van 12-15 september.

Najaarsdag
De najaarsdag biedt een kijkje achter de schermen van het museum. Tientallen medewerkers van het museum, van conservator tot directeur, van papierrestorator tot tentoonstellingsmaker, nemen kleine groepjes Vrienden mee om te vertellen over hun passie. De Najaarsdag wordt gepland op zaterdag 31 oktober.

Bekijk hier de foto's van de Najaarsdag 2014.

Sterrenwachtavond
Een maal paar jaar komen de Sterrenwachters bijeen in het museum op een speciaal voor hen georganiseerde avond in november.
De terrenwachtavond wordt gepland op 24 november 2015.

Teylers Thee
Een nieuw evenement in december: een middagprogramma voor Sterrenwachters om samen met en hun kleinkinderen, neefjes of nichtjes Teylers museum te ontdekken.

E-mail Teylers Museum