Rafael ontrafeld
Meesterwerken
Speciale ontvangsten

Teylers Museum biedt groepen en bedrijven de mogelijkheid om zakelijke of privé-ontvangsten te houden in combinatie met een exclusief bezoek aan Rafaël. Dit kan variëren van een bijeenkomst tijdens de openingsuren van het museum, tot een receptie of diner in de avonduren. Voor uw gasten verzorgen wij een arrangement op maat, met een stijlvolle ontvangst in combinatie met een kunsthistorische lezing en bezichtiging van de tekeningen en schilderijen van de Italiaanse meester.

Tweede Schilderijenzaal
De Tweede Schilderijenzaal is in 1893 aan het museum toegevoegd om de groeiende collectie schilderijen van 'levende meesters' passend onderdak te bieden. Het is een ruim opgezette zaal waar het licht van boven binnenvalt door grote daklichten. De schilderijen in de zaal zijn vooral van schilders die tot de Amsterdamse en Haagse School gerekend worden: de Nederlandse varianten van het impressionisme. U kunt in de Tweede Schilderijenzaal exclusief verblijven tussen schilderijen van Weissenbruch, Breitner, Jongkind en vader en zoon Israëls. De zaal biedt plaats aan 40 tot 100 personen.

Gehoorzaal
De 19de-eeuwse Gehoorzaal op de eerste verdieping van het museum heeft een klassieke collegezaalopstelling en biedt ruimte aan maximaal 150 personen. Het is een sfeervolle zaal, voorzien van moderne apparatuur.
De Grote Herenkamer van Pieter Teylers woonhuis is een 18de-eeuwse stijlkamer die vooral geschikt is voor kleine ontvangsten met een exclusief karakter. In de Grote Herenkamer kan door maximaal 30 personen worden gedineerd.

Tuinzaal
De Tuinzaal in het nieuwbouwgedeelte van het museum is een moderne, lichte ruimte met zicht op de prachtige binnentuin, waar ons museumcafé gevestigd is. De Tuinzaal is 's avonds geschikt voor recepties van grotere groepen en kan bij die gelegenheid circa 150 personen herbergen. Ook een diner in stijl voor maximaal 60 personen behoort tot de mogelijkheden.

Educatief Paviljoen
Het Educatief Paviljoen bevindt zich in de moderne vleugel van het museum en biedt ruimte voor maximaal 25 personen. Let op: de ruimte is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.