Rafael ontrafeld
Meesterwerken
Educatie

Maak je eigen schets en fresco naar Rafaël!
Voor het eerst wordt in Nederland een tentoonstelling georganiseerd over Rafaël. Teylers Museum kan hiervoor putten uit de eigen collectie tekeningen. Samen met de mooiste tekeningen uit de Albertina in Wenen en een aantal schilderijen uit verschillende musea krijgt de bezoeker een prachtig beeld van een kunstenaar die veel is nagevolgd maar nooit geëvenaard. Exclusief voor leerlingen CKV, beeldende- en kunstvakken is het museum op maandag open om de tentoonstelling te bekijken, er zelf te tekenen en een workshop "fresco's maken" te volgen.
Uw leerlingen gaan naar huis met hun eigen schetsen naar Rafaël en een zelfgemaakt fresco om nooit meer te vergeten: een ervaring voor hun leven.

Doelgroep: 4 vmbo-t; 4,5 havo; 4,5,6 vwo
Duur: 2 uur
Dagen: alle maandagen tussen 1 oktober en 17 december 2012.
Extra: Voorbereidende les
Kosten: De kosten van het hele programma (2 uur) zijn € 135,- voor een groep t/m 15 leerlingen en € 200,- voor een groep t/m 30 leerlingen. In deze kosten zijn inbegrepen: entree, rondleiding door de tentoonstelling, schetsmateriaal, workshopdocent en frescomateriaal. De leerlingen nemen hun gemaakte schetsen en eigen fresco uiteraard mee naar huis. De toegang voor de begeleidende docenten is gratis. De cultuurkaart van de leerlingen is geldig.

De docentenhandleiding voor het project ‘Van schets tot fresco' kunt u hiernaast downloaden.

Groepsbezoek

Het is natuurlijk ook mogelijk om op dinsdag t/m vrijdag de tentoonstelling te bezoeken in groepsverband. Er zijn kijkwijzers beschikbaar die à 1 Euro/leerling te koop zijn bij de kassa (exclusief museumentree à 2 Euro/leerling). Reserveren voor de workshop en/of het groepsbezoek is noodzakelijk. Neemt u hiervoor contact op met de afdeling Publiekszaken: telefoon 023 5160972 of e-mail reserveringen@teylersmuseum.nl.

KCV
Speciaal voor het vak KCV is een appendix gemaakt bij de docentenhandleiding. U vindt het bestand hiernaast.

Een interessante aanvulling op het bezoek aan Rafaël (di t/m vr) is de tentoonstelling in het Frans Hals Museum over Cornelis van Haarlem. Klik hier voor meer informatie.