Mindervaliden — Teylers Museum

Mindervaliden

Het museum is toegankelijk voor bezoekers die minder goed ter been zijn. Er zijn twee duw-rolstoelen aanwezig. Voor gemotoriseerde rolstoelen gelden speciale regels: rolstoelen met een verbrandingsmotor kunnen helaas niet worden toegelaten. Stapvoets rijden is verplicht.

Je kunt aanbellen bij de ingang van Teylers winkel, Spaarne 18. Wanneer je op de eerste verdieping moet zijn (Gehoorzaal, Bibliotheek) kun je gebruik maken van de lift. 

Er is een invalidenparkeerplaats voor het museum, al kunnen we helaas niet garanderen dat deze altijd beschikbaar is. Parkeergarage De Appelaar, vlakbij het museum, heeft parkeerplaatsen voor mindervaliden. Kijk hier voor meer informatie over parkeren in De Appelaar. 

Mensen die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen gratis één begeleider meenemen. Je kunt voor het reserveren van tickets contact met ons opnemen via  

Het museum beschikt over een rolstoeltoegankelijk toilet. Helaas is onze educatieve ruimte (waar ook de Kunst en Vliegwerkworkshops gegeven worden) niet bereikbaar met een lift. Om vanuit het museum Pieter Teylers Huis te bezoeken moet je een paar treetjes af, er is ook de mogelijkheid om de begane grond van het huis via de Damstraat te bezoeken. Voor meer informatie of assistentie kun je ons het beste even mailen via