Toegankelijkheid — Teylers Museum

Toegankelijkheid

Mindervaliden - begeleidingshonden

Het museum is toegankelijk voor mindervalide bezoekers. Teylers museum heeft een rolstoelingang en toilet beschikbaar voor mensen met fysieke beperkingen. Verder zijn blindegeleidehonden en SOHO-honden zijn welkom in het museum.

Bij aankomst kan je aanbellen bij de ingang van Teylers winkel, Spaarne 18. Wanneer je op de eerste verdieping moet zijn (Gehoorzaal, Bibliotheek) kun je gebruik maken van de lift. 

Er is een invalidenparkeerplaats voor het museum, al kunnen we helaas niet garanderen dat deze altijd beschikbaar is. Parkeergarage De Appelaar, vlakbij het museum, heeft parkeerplaatsen voor mindervaliden. Kijk hier voor meer informatie over parkeren in De Appelaar. 

Helaas is onze educatieve ruimte (waar ook de Kunst en Vliegwerkworkshops gegeven worden) niet bereikbaar met een lift. Om vanuit het museum Pieter Teylers Huis te bezoeken moet je een paar treetjes af. Wel is het huis te bezoeken door middel van de ingang via de Damsstraat. De eerste verdieping van Pieter Teylers huis is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.  

Voor gemotoriseerde rolstoelen gelden speciale regels: rolstoelen met een verbrandingsmotor kunnen helaas niet worden toegelaten. Stapvoets rijden is verplicht.

Mensen die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen gratis één begeleider meenemen. Je kunt voor het reserveren van tickets, of voor meer informatie contact met ons opnemen via