Toegankelijkheid — Teylers Museum

Toegankelijkheid

Mindervaliden - begeleidingshonden

Teylers Museum heet iedereen van harte welkom, ongeacht achtergrond, leeftijd, geslacht, etniciteit, religie, beperkingen of andere kenmerken. Het museum zet zich met volle overtuiging in voor toegankelijkheid voor mensen met zowel zichtbare als onzichtbare beperkingen. Diversiteit en inclusie vormen essentiële pijlers van de missie en visie.

Iedereen is uniek en heeft eigen behoeften. Wij zijn ons bewust van de uitdagingen waarmee mensen met beperkingen geconfronteerd kunnen worden bij een bezoek. Hoewel we ons best doen om het museum zo toegankelijk mogelijk te maken, zijn we ons er terdege van bewust dat we nog veel stappen te zetten hebben.

We willen benadrukken dat we niet perfect zijn, maar we zijn gemotiveerd om voortdurend te streven naar verbetering. We zien je bezoek als een kans om van je te leren en ons aan te passen aan je behoeften. We staan open voor input, suggesties en ideeën om de toegankelijkheid van het museum te verbeteren.

Ons doel is om een plek te zijn waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, waar kunst, wetenschap en cultuur voor iedereen toegankelijk zijn. Samen met jouw hulp willen we blijven werken aan het vervullen van deze belofte. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en te blijven groeien als een inclusieve culturele bestemming.

Voor meer informatie en ideeën is het mogelijk om contact op te nemen met Winston Brandon, coördinator diversiteit en inclusie, wbrandon@teylersmuseum.nl.

Mindervalide bezoekers

Het museum is toegankelijk voor mindervalide bezoekers. In het voorbereidingsdocument vind je meer informatie. 

Blindegeleidehonden

Blindegeleidehonden en SOHO-honden welkom in het museum.

Lift

Wanneer je op de eerste verdieping moet zijn (Gehoorzaal, Bibliotheek) kun je gebruik maken van de lift. 

Parkeren

Er is een invalidenparkeerplaats voor het museum, al kunnen we helaas niet garanderen dat deze altijd beschikbaar is. In het voorbereidingsdocument lees je meer over parkeren. 

Gemotoriseerde rolstoelen

Voor gemotoriseerde rolstoelen gelden speciale regels: rolstoelen met een verbrandingsmotor kunnen helaas niet worden toegelaten. Stapvoets rijden is verplicht.

Begeleider

Mensen die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen gratis één begeleider meenemen. Je kunt voor het reserveren van tickets, of voor meer informatie contact met ons opnemen via info@teylersmuseum.nl