Maatregelen in verband met het coronavirus

Lees hier welke maatregelen we getroffen hebben

Klik hier voor de veelgestelde vragen over onze online tickets.

De Museumvereniging heeft een uitgebreid protocol opgesteld voor musea, gebaseerd op de maatregelen van het RIVM en de overheid. Je museumbezoek is helemaal aangepast aan deze veiligheidsnormen. De belangrijkste maatregelen zijn:

• Iedereen dient in bezit te zijn van een ticket met tijdslot. Zo kunnen we grote drukte voorkomen. Je kunt dit ticket vooraf online bestellen, zo ben je er zeker van dat je het museum kunt bezoeken. Ook kun je aan de kassa een kaartje kopen, we kunnen in dat geval niet garanderen dat er nog plek is.

• Met gezondheidsklachten - neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid - is het niet toegestaan het museum te bezoeken en een ticket te reserveren.

• In het museum is een vaste looproute met eenrichtingsverkeer gemaakt. Houd na de eerste zalen rechts. Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.

• Het Goochel- en Luminescentiekabinet zijn voorlopig nog gesloten. Ook zijn de mappen met facsimile’s van tekeningen in de Eerste Schilderijenzaal niet te bekijken.

• Voor sommige ruimtes geldt een maximum aantal personen. Het toegestane maximum staat bij de ingang van de ruimte aangegeven. Wacht zo nodig tot andere bezoekers de ruimte hebben verlaten.

• De garderobe is gesloten. Neem dus niet te veel spullen mee.

• Audiotours worden niet verstrekt. Je kunt wel bij de entree van het museum een QR-code scannen en een beknopte versie van de audiotour op je eigen smartphone beluisteren.

• De winkel en het museumcafé zijn open. Betaal zoveel mogelijk met pin.

• Desinfecteer regelmatig je handen. Op verschillende plekken in het museum zijn desinfecterende middelen aanwezig.

• U kunt gebruik maken van enkele toiletten. Cruciale plekken in het museum zoals de toiletten, deurklinken etc. worden vaker schoongemaakt.

• Rondleidingen, workshops en andere activiteiten in groepsverband kunnen voorlopig niet doorgaan. Dat geldt ook voor De Lorentz Formule. Hou onze agenda in de gaten om te zien welke activiteiten we langzaam weer toevoegen aan ons programma.

• Uiteraard gelden ook de algemene RIVM-maatregelen: houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet behoren tot je eigen huishouden, blijf met je eigen huishouden zo veel mogelijk bij elkaar en neem de hygiënemaatregelen in acht.