Maatregelen in verband met het coronavirus

Lees hier welke maatregelen we getroffen hebben

Klik hier voor de veelgestelde vragen over onze online tickets, je vindt ze onder FAQ rechtsboven op de pagina.

De Museumvereniging heeft een uitgebreid protocol opgesteld voor musea, gebaseerd op de maatregelen van het RIVM en de overheid. Je museumbezoek is helemaal aangepast aan deze veiligheidsnormen. De belangrijkste maatregelen zijn:

• Iedereen dient in bezit te zijn van een ticket met tijdslot. Zo kunnen we grote drukte voorkomen. Je moet dit ticket vooraf online bestellen, zo ben je er zeker van dat je het museum kunt bezoeken. Er is geen verkoop aan de kassa van het museum.

• Met gezondheidsklachten - neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid - is het niet toegestaan het museum te bezoeken en een ticket te reserveren.

• In het museum is een vaste looproute met eenrichtingsverkeer gemaakt. Houd na de eerste zalen rechts. Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.

• Via een QR-code kun je desgewenst de audiotour beluisteren op je eigen smartphone. Er zijn beperkt ook audiospelers van het museum beschikbaar.

• Het Goochel- en Luminescentiekabinet zijn voorlopig nog gesloten

• Om goed afstand te kunnen houden, kan het gebeuren dat je bij sommige ruimtes gevraagd wordt even te wachten tot andere bezoekers de ruimte hebben verlaten.

• De garderobe is beperkt toegankelijk. Neem dus niet te veel spullen mee.

• De winkel is open. Betalen kan alleen met pin.

• Het museumcafé is geopend.
  • Desinfecteer regelmatig je handen. Op verschillende plekken in het museum zijn desinfecterende middelen aanwezig.

• Je kunt gebruik maken van enkele toiletten. Cruciale plekken in het museum zoals de toiletten, deurklinken etc. worden vaker schoongemaakt.

• Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je om 12.45u, 14.30u en 15.45u deelnemen aan De Lorentz Formule. Beperkt aantal deelnemers, toegang gratis, reserveren is niet mogelijk, meer informatie bij de kassa. (Per 25 september is de voorstelling weer in het Lorentz Lab te zien)

• Uiteraard gelden ook de algemene RIVM-maatregelen: houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet behoren tot je eigen huishouden, blijf met je eigen huishouden zo veel mogelijk bij elkaar en neem de hygiënemaatregelen in acht.

Maatregelen per 25 september:

• De 1,5 meter wordt losgelaten.
  • Er komt geen Testen voor Toegang voor het bezoeken van het museum
  • Tickets blijven zoveel mogelijk online verkocht worden. Daarnaast kunnen bezoekers ook weer aan de kassa een kaartje kopen. Je kunt alleen met pin betalen aan de kassa.
  • De garderobe gaat open. Er komen speciale muntjes voor de kluisjes, die zijn verkrijgbaar bij de kassabalie.
  • Het Goochelkabinet en het Luminescentiekabinet gaan weer open voor publiek.
  • De Lorentz Formule gaat terug naar het Lorentz Lab, op vrijdag, zaterdag en zondag om 12.45u, 14.30u en 15.45u, maximaal 15 personen)
  • Bij evenementen zonder vaste zitplaatsen (als bijvoorbeeld de Museumnacht Kids op 23 oktober) geldt een maximale bezetting van 75%.
  • Voor activiteiten in de Gehoorzaal hanteren we een maximale bezetting van 75%
  • Voor horeca is het tonen van een coronatoegangsbewijs en registratie verplicht in eet- en drinkgelegenheden, ook als zij onderdeel zijn van andere locaties zoals musea. Op het buitenterras geldt dit niet. In het museumcafé zal uw coronapas gecheckt worden.