Maatregelen in verband met het coronavirus

Lees hier welke maatregelen we getroffen hebben

Klik hier voor de veelgestelde vragen over onze online tickets.

De Museumvereniging heeft een uitgebreid protocol opgesteld voor musea, gebaseerd op de maatregelen van het RIVM en de overheid. Je museumbezoek is helemaal aangepast aan deze veiligheidsnormen. De belangrijkste maatregelen zijn:

• Iedereen dient in bezit te zijn van een ticket met tijdslot. Zo kunnen we grote drukte voorkomen.

• Met gezondheidsklachten - neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid - is het niet toegestaan het museum te bezoeken en een ticket te reserveren.

• In het museum is een vaste looproute met eenrichtingsverkeer gemaakt. Houd na de eerste zalen rechts. Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.

• Het Goochel- en Luminescentiekabinet zijn voorlopig nog gesloten. Ook zijn de mappen met facsimile’s van tekeningen in de Eerste Schilderijenzaal niet te bekijken.

• Voor sommige ruimtes geldt een maximum aantal personen. Het toegestane maximum staat bij de ingang van de ruimte aangegeven. Wacht zo nodig tot andere bezoekers de ruimte hebben verlaten.

• De garderobe is gesloten. Neem dus niet te veel spullen mee.

• Audiotours worden niet verstrekt.

• Het maken van foto’s of video-opnamen kan oponthoud veroorzaken en is daarom niet toegestaan.

• De winkel en het museumcafé zijn open. Betalen kan alleen met pin.

• Desinfecteer regelmatig je handen. Op verschillende plekken in het museum zijn desinfecterende middelen aanwezig.

• U kunt gebruik maken van enkele toiletten. Cruciale plekken in het museum zoals de toiletten, deurklinken etc. worden vaker schoongemaakt.

• Rondleidingen, workshops en andere activiteiten in groepsverband kunnen voorlopig niet doorgaan. Dat geldt ook voor De Lorentz Formule.

• Uiteraard gelden ook de algemene RIVM-maatregelen: houd 1,5 meter afstand van bezoekers die niet behoren tot je eigen gezelschap, blijf met je eigen gezelschap zo veel mogelijk bij elkaar en neem de hygiënemaatregelen in acht.