Groepsboekingen bij Wybrand Hendriks was hier! — Teylers Museum

Groepsboekingen bij Wybrand Hendriks was hier!

Rondleiding en stadwandeling met een eigen groep

24 september 2023 t/m 07 januari 2024

Reserveer een exclusieve rondleiding en/of stadswandeling bij de tentoonstelling Wybrand Hendriks was hier! Zijn leven en zijn kunst zijn onlosmakelijk met Haarlem en Teylers Museum verbonden. Reserveer een rondleiding in de tentoonstelling en/of een stadswandeling door Haarlem met een eigen groep op een datum en tijdstip naar keuze.

Rondleiding door de tentoonstelling Wybrand Hendriks was hier!     

Wybrand Hendriks werkte van 1785 tot 1820 in Teylers Museum als opzichter van de kunstcollectie en ‘kastelein’, bewoner en beheerder van Pieter Teylers Huis, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het huis en het museum. Maar bovenal was hij een veelzijdig kunstenaar. Hij was maatschappelijk betrokken en politiek actief als patriot, en liet dat blijken in zijn kunst. Een man met humor en relativeringsvermogen, die 25 jaar samenwerkte met de eigenwijze directeur van het museum, Martinus van Marum.

In de rondleiding hoor je meer over zijn leven, zijn veelzijdigheid als kunstenaar, zijn politieke belangstelling, netwerk en werk voor Teylers Museum.

Praktische informatie
Duur: 1 uur
Maximaal: 15 personen per rondleider
Kosten: € 75 per groep (max. 15) NL / € 80 anderstalig (exclusief museumentree)
In overleg te reserveren tussen 30 september en 7 januari 
Neem contact op via reserveringen@teylersmuseum.nl of 023-5160972

In de voetsporen van Wybrand: Stadswandeling door Haarlem

Het werk van Wybrand Hendriks geeft ons een inkijkje in het leven in Haarlem rond 1800. Hij vindt zijn onderwerpen in zijn naaste omgeving, zoals de stad Haarlem, het Huis en Teylers Museum. Hij schildert niet alleen de elite, maar ook dienstmeiden, vissersvrouwen, marktlui en nachtwachten. 

Stap in Wybrands voetsporen en ontdek de plekjes die hij in Haarlem vastlegde. Bestaan ze nog? Zijn ze veranderd, of eigenlijk nog precies hetzelfde? Waarom legde hij ze vast, welke verhalen horen erbij? Bekijk Haarlem door Wybrands ogen!

Let op: deze wandeling start bij Teylers Museum, maar eindigt bij Klein Heiligland 12, Haarlem, nabij het Frans Hals Museum. In deze wandeling ga je niet langs Teylers Hofje. 

Praktische informatie
Duur: 1,5 uur
Maximaal
: 15 personen per rondleider
Kosten: € 100  per groep (max. 15) NL / € 115 anderstalig (exclusief museumentree)
In overleg te reserveren tussen 24 september en 7 januari
Neem contact op via reserveringen@teylersmuseum.nl of 023-5160972