Rondleiding Pieter Teylers Huis — Teylers Museum

Rondleiding Pieter Teylers Huis

Een interactief bezoek aan het huis van Pieter Teyler

Rondleiding door Pieter Teylers Huis

Teylers Museum heeft een nieuwe vleugel: Pieter Teylers Huis, het voormalige woonhuis van Pieter Teyler (1702-1778), de grondlegger van het oudste museum van Nederland. In het huis komt Teylers gedachtegoed tot leven. Zo geloofde hij dat ieder mens het recht had te streven naar vrijheid en geluk en dat de wereld daardoor een betere plek zou worden. Waarheid wordt alleen gevonden door zelf te denken, vond hij. In Pieter Teylers huis zien de bezoekers de actualiteit van zijn idealen en hoe ze hebben geleid tot het ontstaan van Teylers Museum.

Tijdens een interactieve rondleiding komen bezoekers tot de kern van zijn gedachtengoed en gaan hierover in gesprek. Wie was de persoon achter de idealen en het museum? Hoe relevant zijn zijn idealen vandaag de dag?

De rondleiding duurt 60 minuten. Maximaal 2 rondleidingen per uur. Houd er rekening mee dat de eerste verdieping van Pieter Teylers Huis alleen bereikbaar is via de trap. 

Kosten

Prijs Nederlandstalige rondleiding Pieter Teylers Huis: vanaf € 75,- (excl. museumentree en voor maximaal 15 personen).        

Prijs anderstalige rondleiding Pieter Teylers Huis: vanaf € 80,- (excl. museumentree en voor maximaal 15 personen). 

Annuleren is mogelijk tot 10 dagen van te voren. Daarna worden de kosten voor de rondleiding in rekening gebracht.

Reserveren

Laat het ons weten wanneer je komt via: reserveringen@teylersmuseum.nl of 023-5160972.

Kom je met een groep van 10 personen of meer? Dan betalen deelnemers uit de groep per persoon slechts € 13,00 euro i.p.v. € 15,00 entree. Bent u met meer dan 15 personen? Meerdere rondleidingen tegelijk boeken is ook mogelijk.