Beestenboel — Teylers Museum

Beestenboel

Een avontuurlijke rondleiding waarin dieren centraal staan. Voor groep 3-4.

Beestenboel

Beestenboel is een avontuurlijke rondleiding waarin dieren centraal staan. Aan alle collecties van het museum wordt aandacht besteed. Er wordt ingegaan op de betekenis van fossielen: hoe zijn ze ontstaan en hoe komt het dat sommige dieren zijn uitgestorven? Geheime laatjes in het museum gaan open... fossiele kiezen en tanden van miljoenen jaren oud mogen worden aangeraakt.

En verder?

Verder zoeken de kinderen naar dieren op schilderijen. Soms zitten er wel 16 dieren in één schilderij verstopt! Ook is er aandacht voor dieren op penningen en in boeken, voor dieren die licht geven en dieren die stroompjes geven. Beestenboel is een verrassende tocht met kijkopdrachten, vragen en spelletjes.

Doelgroep groep 3-4
Duur 50 minuten
Kosten €60,- (t/m 15 leerlingen) 
€120,- (t/m 30 leerlingen)
Reserveren  Reserveren is noodzakelijk. Met dit contactformulier neem je contact met ons op voor een bezoek in onderwijsverband aan Teylers Museum. Op basis van je gegevens nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op. Of neem direct contact met ons op via  of 023 5160972 (kantoortijden).
De
 rondleiding is te boeken van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Maximaal 1 groep per uur. 

Voor de docenten 

Download hier de Tule.
De voorbereidende les: Beer is los
De verwerkings les: Dinosauriërs
De verwerkings les: Grottenbeer

Op LessonUp zijn een voorbereidingsles en twee verwerkingslessen te vinden. De een gaat met name over Dino’s, de ander over de Grottenbeer. Beide duren ca. 45 min. Je kunt ervoor kiezen om één van de twee te doen als verwerking of beide: al naar gelang de nadruk die je wilt leggen in je les.