Blitstour langs het lab — Teylers Museum

Blitstour langs het lab

Experimenteren in het 19de-eeuwse laboratorium. Voor groep 8.

Blitstour langs het Lab

Blitstour brengt leerlingen naar het 19de-eeuwse laboratorium in de tuin van het museum. Hier doen ze proefjes met de natuurkundige principes Licht, Kracht, Geluid en Elektriciteit. Aan de hand van replica's van objecten die in het museum te zien zijn, leren ze de basis van deze principes begrijpen. De experimenten in het Lab leiden tot een spectaculaire apotheose waar de vonken van af vliegen.

En verder?

De leerlingen bekijken uiteraard ook de echte oude objecten in het museum, waarbij de Wimshurstmachine hun haren te berge doet rijzen...!

Doelgroep groep 8
Duur 90 minuten
Kosten €90,- (t/m 15 leerlingen)
€180,- (t/m 30 leerlingen) 
Reserveren  Reserveren is noodzakelijk. Met dit contactformulier neem je contact met ons op voor een bezoek in onderwijsverband aan Teylers Museum. Op basis van je gegevens nemen wij binnen 5 werkdagen contact met je op. Of neem direct contact met ons op via  of 023 5160972 (kantoortijden).
De
 rondleiding is te boeken van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Maximaal 1 groep per 1,5 uur. 


Echte donder en bliksem

Wist je dat het ook echt kan bliksemen in Teylers Museum? Voor 'Huisje Boompje Beestje' van Schooltv zijn in april 2012 opnames gemaakt in het museum over bliksem en onweer. Weervrouw Willemijn Hoebert legt uit hoe onweer ontstaat en hoe je je kunt beschermen tegen bliksem. 

Download de Blitstour lesbrief.

Download de Blitstour Tule.

Blitstour is opgenomen in Cultuurmenu Haarlem en het Kunstmenu Haarlemmermeer