Naar de top van de Mont Blanc

Over de beklimming van de Mont Blanc, natuurkunde en geologie. Voor groep 5-6-7.

Naar de top van de Mont Blanc!

De Mont Blanc beklimmen om het hoogste puntje van Europa te bereiken? Helemaal niet nodig. Kom naar Teylers Museum, want daar ligt het topje gewoon in een vitrine! Horace de Saussure nam het in 1787 mee, toen hij als een van de eersten de berg beklom om natuurkundige onderzoekingen te doen. Leerlingen ontdekken tijdens de rondleiding en de proeven in het Educatief Paviljoen van alles over luchtdruk, temperatuur, elektriciteit en magnetisme. 

Doelgroep : groep 5, 6, 7

Duur: 60 minuten.

Kosten: 60 euro (t/m 15 leerlingen) 110 euro (t/m 30 leerlingen)

Voorbereidende les: https://www.lessonup.com/nl/lesson/qdcxh4sGRDymr6aHr

Verwerkingsles: https://www.lessonup.com/nl/lesson/WaNDjuQprmkT5rvT9

Download de docentenhandleiding hier en de Tule's hier.

Speciaal voor dit lesprogramma ontwikkelden we samen met Naturalis een 3D versie van het topje van de Mont Blanc. Tijdens deze Spotlight van Naturalis vertelt Trienke van der Spek, Hoofd Wetenschapscollecties bij Teylers Museum, waarom dit collectiestuk zo bijzonder is en waarom het fijn is om hier nu een 3D print van te hebben. 

Reserveren: de rondleiding is te boeken van dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Maximaal 1 groep per uur. Reserveren kan via reserveringen@teylersmuseum.nl of 023 5160972 (kantoortijden). Lukt het niet om naar het museum te komen? Dan komen wij gewoon met het museum naar school! Naar de top van de Mont Blanc kan je ook als lesprogramma in de klas reserveren. Klik hier voor alle info over Museum in de klas.

Naar de top van de Mont Blanc is opgenomen in Cultuurmenu Hart en KCOS