Rondleider op school

Nieuw! Teylers Museum in de klas!

Nieuw! Teylers Museum in de klas!

Een interactieve les op school, de rondleider komt gewoon bij jou in de klas!

Aan de hand van echte objecten uit het museum, afbeeldingen en opdrachten krijgen de leerlingen een interactieve les over Teylers Museum op school, de rondleider komt gewoon bij jou in de klas!

Duur: 60 minuten

Locatie: op school, in de klas

Kosten: 80 euro

 

Museum in de klas Beer is los! Groep 1-2

Wie wat bewaart, heeft wat!

In Teylers Museum gebeuren 's nachts vreemde dingen. Brammetje, de poes, klimt uit een schilderij en gaat op ontdekkingstocht door het museum. Ondeugend kietelt hij de brommerige Grottenbeer die vervolgens ontwaakt. Als dat maar goed afloopt…. Een actieve les waarin de kinderen in de voetstappen van Brammetje een reis maken door Teylers Museum. Onderweg leren zij aan de hand van opdrachten en objecten uit het museum alles over skeletten, elektriciteit, holle spiegels, schilderijen en nog veel meer.

Voorbereidende les: https://www.lessonup.com/nl/lesson/mSkuDJYixeszT3cda

Verwerkingsles: https://www.lessonup.com/nl/lesson/4xcKiAqNvjqo2NHpK

 

Museum in de klas Beestenboel. Groep 3-4

Over planten- en vleeseters, dino's, mammoeten en nog veel meer!

Was het monster van Fayum net zo eng als hij eruit ziet? Hoe groot zijn dino-eieren eigenlijk? Deze, en nog veel meer vragen komen aan bod tijdens een interactieve les over de beesten in Teylers Museum. Het oudste museum van Nederland herbergt een schat aan fossielen, botten en skeletten. Aan de hand van echte objecten uit het museum, afbeeldingen en opdrachten leren de leerlingen alles over vleeseters, planteneters, zoogdieren, reptielen en nog veel meer. De leerlingen krijgen een schatkistje met echte fossielen in handen, die ze mogen bekijken en bevoelen!

Voorbereidende les: https://www.lessonup.com/nl/lesson/sTAjNEk2vWj7dFSZJ

Verwerkingsles: https://www.lessonup.com/nl/lesson/nRju9LtDRajiEuEHN/Pu4a29RkfK4CvJsiP

Museum in de klas Kinderen van Toen. Groep 5-6

Over de 19de eeuw en de geschiedenis van het onderwijs

Waar komt de uitdrukking ‘onder de plak zitten’ vandaan en wat is eigenlijk een pechvogel?
Vroeger wisten kinderen het antwoord wel op deze vragen. Hoe was het om in de 19e eeuw naar school te gaan? En, wanneer ontstonden de eerste scholen? Leerlingen ontdekken op speelse wijze hoe kinderen in de 19de eeuw leefden en hoe het er toen aan toe ging op school.
Wat zijn de verschillen met nu? Daarnaast leren de leerlingen over de geschiedenis van het onderwijs en dat onderwijs niet voor alle kinderen zo vanzelfsprekend was en nog steeds niet overal is!

Voorbereidende les: https://www.lessonup.com/nl/lesson/twpH3JCnLcHx3FECu

 Verwerkingsles: https://www.lessonup.com/nl/lesson/dTBA9aMJhhPcYyc6M

Museum in de klas Naar de top van de Mont Blanc. Groep 7-8

Over ontdekkingsreizen, luchtdruk, elektriciteit en magnetisme

In mei 2019 stond er een file bij de top tijdens de beklimming van de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Ruim 200 jaar geleden beklom Horace de Saussure de hoogste berg van Europa - de Mont Blanc - om daar o.a. te experimenteren met luchtdruk en elektriciteit. Hij nam iets heel speciaals mee terug naar beneden ... Een interactieve les waarin proefjes gedaan worden met luchtdruk, statische elektriciteit en magnetisme.

Speciaal voor dit lesprogramma ontwikkelden we samen met Naturalis een 3D versie van het topje van de Mont Blanc. Tijdens deze Spotlight van Naturalis vertelt Trienke van der Spek, Hoofd Wetenschapscollecties bij Teylers Museum, waarom dit collectiestuk zo bijzonder is en waarom het fijn is om hier nu een 3D print van te hebben. 

Voorbereidende les: https://www.lessonup.com/nl/lesson/qdcxh4sGRDymr6aHr

Verwerkingsles: https://www.lessonup.com/nl/lesson/WaNDjuQprmkT5rvT9

Voor vragen of om een Teylers Museum in de klas programma te reserveren kan je contact opnemen via  of 023 5160972 (kantoortijden).