Teylers Thuis Tips voor kinderen! — Teylers Museum

Teylers Thuis Tips voor kinderen!

Leuke tips en activiteiten voor kinderen om thuis te doen!

15 december 2020 t/m 04 juni 2021

Wat doe jij nu je niet naar het museum kunt? De hele dag vervelen? Nee! Natuurlijk niet! Er is genoeg leuks te doen. Hierbij een paar tips van ons:

Geef kleur aan je dag!

Download deze leuke kleurplaten en ga aan de slag! Laat je ons via Twitter, Facebook of Instagram even zien hoe mooi je kleurplaat geworden is?

Laat je voorlezen!

Lees samen het spannende digitale prentenboek Beer is los, als je dan straks weer naar het museum komt zul je zien dat je heel veel uit het boekje zult herkennen. Misschien is zelfs Frank de beveiliger er wel!

Experimenteer erop los!

Meer zin in iets wetenschappelijks?  Kijk dan eens deze Spotlight van Naturalis waarin  Trienke van der Spek, ons Hoofd Wetenschapscollecties, alles vertelt over een heel bijzonder collectiestuk, het topje van de Mont Blanc. Ze vertelt waarom dit collectiestuk zo bijzonder is en waarom het fijn is om hier nu een 3D print van te hebben. 

Liever zelf aan de slag? Kijk dan eens op Proefjes, hier vind je eenvoudige proefjes voor iedereen vanaf 8 jaar. Maak kennis met natuurkunde, scheikunde en biologie en wie weet ontdek je wel dat je later supergraag wetenschapper wilt worden! 

Kunst en Vliegwerk workshops

We hebben speciaal voor deze tijd een paar van onze beroemde Kunst en Vliegwerkworkshops voor je op papier gezet zodat je ook thuis een prachtig kunstwerk kunt maken!

Download hier de instructies van:

Wonderlijke wereld vol dino's

Kruip in de huid van Leonardo

Portret geeft knipoog

Schaduwspel

Dat kan ik ook!

Op Instagram maken veel mensen nu mooie kunstwerken na, gewoon met spulletjes uit huis en huisgenoten. De foto's worden gedeeld via Tussen Kunst & Quarantaine.

Heb jij thuis nog een paar poezen (of knuffels) en een piano? Dan kun je vast De Pianoles van Henriëtte Ronner-Knip wel namaken! Of wat dacht je van De Trommelslaagster van Isaac Israëls? Vergeet ons niet te taggen (@TeylersMuseum)!

Ook bij de Vereniging Rembrandt deden ze mee! Marijke koos voor 'Portret van een non, mogelijk Barbara Bloemaert, de halfzus van de kunstenaar' door Abraham Bloemaert (1564-1651) uit onze collectie.

Koop je tickets online