Activiteiten en rondleidingen in de meivakantie — Teylers Museum

Activiteiten en rondleidingen in de meivakantie

Publieksactiviteiten voor jong en ouder

22 april 2023 t/m 07 mei 2023

In de meivakantie is er van alles te doen door het hele museum. Doe mee met de familierondleidingen langs de instrumenten en fossielen, knutsel samen je eigen rariteitenkabinet en maak een eigen akte met krullende letters. Inhoudelijke verdieping vind je in de rondleidingen door Pieter Teylers Huis en de locatietheatervoorstelling De Lorentz Formule in het Lorentz Lab.

Fossielenfantasieën
Interactieve rondleiding met tekenopdrachten (vanaf 8 jaar)

Versteende dino’s, planten en vissen tonen ons een glimp van het leven van miljoenen jaren geleden. Maar hoe zag dat leven er precies uit? Wat kun je te weten komen van een fossiel als je je fantasie inzet? In deze rondleiding ga je zelf actief op onderzoek uit. Word kunstenaar en wetenschapper en breng de fossielen tot leven door ze te tekenen in hun natuurlijke habitat.

Voor wie: iedereen vanaf 8 jaar
Wanneer: 25 en 26 april, 2 en 3 mei
Tijden: van 12.30 tot 13.00 uur 
Praktische info: deze activiteit is gratis op vertoon van een entreebewijs voor het museum. Haal een voucher bij de kassa, zolang de voorraad strekt

Teken hoe het werkt
Interactieve rondleiding met tekenopdrachten (vanaf 10 jaar)

Ooit de wens gehad om uitvinder te worden? Teylers heeft een unieke verzameling uitvindingen. De apparaten zitten slim in elkaar. Hoe zouden ze werken? Door ze te tekenen ga je ze beter bekijken en kun je ze een beetje snappen. Doe mee met deze familierondleiding en leer van alles over het instrument én van elkaar!

Voor wie: iedereen vanaf 10 jaar
Wanneer: 25 en 26 april, 2 en 3 mei
Tijden: 11.30-12.00 uur en 13.30-14.00 uur
Praktische informatie: deze activiteit is gratis op vertoon van een entreebewijs voor het museum.
Haal een voucher bij de kassa, zolang de voorraad strekt

Kunst & Vliegwerk: Rariteiten
Familie-inloop-workshop (vanaf 4 jaar)

Bij Teylers Museum, het oudste museum van Nederland, is van alles verzameld om de wereld beter te leren kennen: fossielen, tekeningen van beroemde kunstenaars, lichtgevende stenen, apparaten waarmee je elektriciteit kan opwekken, boeken met de mooiste platen van dieren en planten, gouden munten en meer! Je noemt deze bijzondere voorwerpen ook wel rariteiten.
Wil jij ook een verzameling? Sluit aan bij deze workshop Kunst en Vliegwerk en verzin en maak jouw eigen rariteiten!  
Je krijgt een doosje waarin je een bijzonder voorwerp kan zetten. Kom met je hele familie, maak allemaal een doosje, voeg ze samen en hang jullie eigen rariteitenkabinet met verschillende vakjes thuis aan de muur

Voor wie: iedereen vanaf 4 jaar
Wanneer: 22, 23, 24, 26, 28, 29, 30 april, 1, 3, 5, 6 en 7 mei van 13.00 tot 15.30 uur
Tijden: 13.00-15.30 uur (laatste inloop om 15.00 uur)
Praktische informatie: deze activiteit is gratis op vertoon van een entreebewijs voor het museum.

Rondleiding Pieter Teylers Huis
Verdiepende rondleiding

Betreed het voormalige woonhuis van Pieter Teyler, de grondlegger van het oudste museum van Nederland. In dit unieke Rijksmonument komt Teylers gedachtegoed tot leven. Zo geloofde hij dat ieder mens het recht heeft te streven naar vrijheid en geluk en dat de wereld daardoor een betere plek zou worden. Meer informatie.

Wanneer: 23, 24, 26, 30 april, 1, 3 en 7 mei 
Tijden: 13.00 en 14.00 uur
Praktische informatie: deze activiteit is gratis op vertoon van een entreebewijs voor het museum. Haal een voucher bij de kassa, zolang de voorraad strekt

Waarvan Akte
Familieactiviteit op zaal

Ooit goed stilgestaan bij wat jij belangrijk vindt en wie je liefhebt? Pieter Teyler schreef honderden jaren geleden een plechtig document met zijn dromen. In zijn voormalige woonhuis kun je zelf aan de slag met jouw eigen akte. Maak het document helemaal officieel met krullende letters en een echtheidskenmerk. De begeleider van deze activiteit in het Atelier in Pieter Teylers Huis helpt je op weg. Meer informatie.

Wanneer: 22, 25, 29 april, 2, 4 en 6 mei  
Tijden: 11.30 tot 14.00 uur 
Praktische informatie: deze activiteit is gratis op vertoon van een entreebewijs voor het museum. 

De Lorentz Formule
Locatietheatervoorstelling in het Lorentz Lab (vanaf 10 jaar)

Ga mee terug in de tijd naar het Lorentz Lab in Teylers Museum, waar Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz (1853-1928) onderzoek deed en professor Einstein ontving. Natuurkunde als theater! Meer informatie.

Voor wie: iedereen vanaf 10 jaar
Wanneer: vrijdag, zaterdag en zondag
Tijden: 12.45, 14.30 en 15.45 uur 
Praktische informatie: deze activiteit is gratis op vertoon van een entreebewijs voor het museum. Haal een voucher bij de kassa, zolang de voorraad strekt.

Wil je komen met een BSO-groep? Voor BSO's bieden wij dit programma aan. Reserveren is noodzakelijk.  

 

Koop je tickets online