Beleef Teylers Museum als Napoleon

Stap deze zomer in de voetsporen van Napoleon met de nieuwe audiotour

13 juli 2019 t/m 01 september 2019

Op de druilerige ochtend van donderdag 24 oktober 1811, om iets voor half negen, rijdt keizer Napoleon Haarlem binnen. Hij zet linea recta koers naar Teylers Museum, het vermaarde kunst- en wetenschapsinstituut waar hij al zo veel over heeft gehoord. Museumdirecteur Van Marum en president-directeur van Teylers Stichting Van Zeebergh staan enigszins gespannen klaar om hem een rondleiding te geven. Grande apotheose is een demonstratie van de wereldberoemde Grote Elektriseermachine. Tenminste, dat is de bedoeling…

Half juli lanceert Teylers Museum een nieuwe, theatrale audiotour in de vorm van een hoorspel. Stap in de voetsporen van Napoleon en word welkom geheten door Van Zeebergh en Van Marum. Laat je door hen rondleiden langs de hoogtepunten van de collectie en ontdek hoe toonaangevend het Haarlemse museum in die tijd was.

De audiotour is geproduceerd door Gus Maussen samen met het creatieve team achter Koefnoen: Jeremy Baker schreef de tekst, Paul Groot, Owen Schumacher en Sanne Wallis de Vries spraken de Nederlandse versie in. Naast Nederlands is de tour ook beschikbaar in Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans. Voor kinderen vanaf 8 jaar is er een speurtocht die dezelfde route volgt.

Een Franse zomer in Teylers Museum

Naast de audiotour zijn er in Teylers Museum de hele zomer extra activiteiten en speciale rondleidingen rondom Napoleon en de Franse tijd. Bezoek de Sterrenwacht, het hoogste puntje van Teylers Museum bovenop de Ovale Zaal of doe mee aan Teylers Tour, een exclusieve rondleiding achter de schermen van het museum. Bekijk een demonstratie van de Grote Elektriseermachine, sluit aan bij de Kunst & Vliegwerk-inloopworkshop Het geheim van de piramide (4+) en blader door facsimile’s van prachtige boeken uit de tijd van Napoleon. Uiteraard ben je deze zomer ook van harte welkom bij De Lorentz Formule, de theatrale tour door het lab van Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz, die eindigt met een demonstratie van de Elektriseermachine.