Bezienswaardigheid

Al ruim 200 jaar kunst en wetenschap onder één dak

Teylers Museum

Teylers Museum is het best bewaard gebleven openbare kennisinstituut voor kunst en wetenschap uit de 18de eeuw ter wereld. Al sinds 1784 is het publiek hier welkom om te komen kijken naar voorwerpen van kunst en wetenschap. Het is een unieke plek met een bijzondere sfeer die je moet ervaren.

Topstukken

Van machines die elektriciteit opwekken tot miljoenen jaren oude fossielen, historische boeken en munten. Kunstliefhebbers gaan naar Teylers vanwege zijn mooie collectie Hollandse meesters en de wereldberoemde prenten en tekeningen van Rembrandt, Michelangelo, Rafaël en Goltzius, om er maar een paar te noemen.

Interieur

Alleen al het interieur van het museum, met als pronkjuweel de monumentale Ovale Zaal, is een bezienswaardigheid van de eerste orde. Nergens anders in de wereld is een authentiek museuminterieur uit de 18de eeuw te zien. In de 19de-eeuwse zalen hangt de geest van toen, de tijd lijkt er stil te staan.

Daglicht

De museumzalen met de grote vitrinekasten worden nog door daglicht beschenen. Bij winters weer kan het soms bijzonder donker zijn. Hier proef je de sfeer van een museum uit vervlogen tijden!