De Lorentz Formule

Een theatrale voorstelling in de historische Gehoorzaal op vrijdag, zaterdag en zondag

04 september 2020 t/m 31 januari 2021

De Lorentz Formule is terug!

Onze gewaardeerde theatrale tour heeft een iets andere vorm gekregen nu we het museum hebben aangepast aan de coronamaatregelen. Ook de locatie is veranderd. De voorstelling wordt nu gegeven in de historische Gehoorzaal van het museum, op de plek waar Hendrik Antoon Lorentz zelf ook college gaf en publiek toesprak.

Een spannende zoektocht vervat het leven van Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz (1853-1928) in een theatrale formule.

Hij tilde de natuurkunde naar een hoger niveau: Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz (1853-1928). De voorstelling 'De Lorentz Formule' wordt weer gespeeld voor publiek. Een wisselend team van acteurs neemt je mee!

Unieke samenwerking
De tour is een coproductie van Teylers Museum en Swarte Kunst, in samenwerking met Toneelschuur Producties. Swarte: ‘De Lorentz Formule is bedoeld om te intrigeren en om nieuwsgierig te maken. Wetenschap kan je niet zo snel bijbrengen, maar als bezoeker word je wel geprikkeld om te kijken.’

Praktische informatie:

De voorstelling van ongeveer 40 minuten vindt in principe plaats op vrijdag t/m zondag, afhankelijk van de beschikbaarheid van de ruimte. Aan de kassa in het museum kun je je aanmelden om mee te doen. 

Vrijdag, zaterdag en zondag: 12.45u, 14.30u, 15.45u
Er is plaats voor 15 personen per tour, deelname is gratis, reserveren is niet mogelijk.
De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar.
We zorgen ervoor dat iedereen zich kan houden aan de geldende coronamaatregelen kan houden en vragen dit ook aan het publiek.

De makers:

Concept en regie: Rieks Swarte
Tekst: Rik van den Bos
Co-regie: Liesje Knobel
Kostuumontwerp: Carly Everaert
Uitvoerend producent: Corine Overvest
Acteurs: Anne Gehring, David van Uuden, Dorien van Gent, Emma Linssen, Harpert Michielsen, Eric- Jan Lens, Rozanne de Bont, Sjoerd Meijer, Tom Jaspers, Vera Ketelaars, Maureen Touwnaar, Aafke Buringh, Imke Smit

Koop je tickets online