DinoDag — Teylers Museum

DinoDag

een dag vol dinoactiviteiten voor jong en ouder

16 februari 2020, 11:00 - 17:00

Geniet vandaag met de hele familie van alle activiteiten rondom dino’s en dinomakers! Deelname aan de activiteiten is gratis (met museumentree).

TijdactiviteitLocatie
van 11:15 tot 12:00 

Paleokunst
kinderlezing (vanaf 8 jaar) door Remie Bakker

Remie Bakker is van jongs af aan gefascineerd door dino's. Met zijn bedrijf manimalworks maakt hij modellen en illustraties van dieren en mensen. Vandaag gaat het over waarom het beeld van dino's zo is veranderd, terwijl de botten in de musea níet veranderd zijn.

Gehoorzaal

van
12:15 tot 14:15 

Film: The good dinosaur (vanaf 6 jaar)

Ga mee op een spannend avontuur in een wereld van dinosaurussen waar de rollen volkomen zijn omgedraaid. Een dino genaamd Arlo sluit voor het eerst vriendschap met een mensenkind en noemt hem Spot. Samen gaan zij op een ontdekkingsreis door een wild en mysterieus landschap. 

Gehoorzaal

van 12:30 tot 15:30 

Remie Bakker maakt een velociraptor 
Kom kijken of doe mee!

Remie Bakker is van jongs af aan gefascineerd door dino's. Hij maakt modellen en illustraties van dieren en mensen. Vandaag doet hij dat in Teylers Museum! Met klei maakt hij een model van een velociraptor. Kom kijken hoe hij dat doet, en probeer zelf ook met klei een dier te maken.

Tuinlab, max. 15p. tegelijk, vanaf 6 jaar

Start om:
12:15,
13:15,
14:15,
15:15

Rondleidingen Dinomakers
door de tentoonstellingsmaker Esther van Gelder.

Meer weten over de verhalen achter de dinomakers? Kijk samen met Esther naar de dino’s in de tentoonstelling en onderzoek wat er mooi, gek of juist heel slim getekend is. Je ontdekt hoe mensen vroeger dachten over de oertijd en gaat nóg beter kijken!

Tentoonstellingszaal, max. 15p., duur 30 minuten
van 13:00 tot 15:30

Schaduwen van Jurassic World
Kunst & Vliegwerk inloopworkshop

Schaduwen van dieren lijken altijd nóg groter en enger dan de echte dieren. Je bedenkt de hoofdrolspelers voor een spannend Jurassic World-dinoverhaal en brengt ze als schaduwen op het witte doek tot leven.

Educatief paviljoen, max. 20p. tegelijk, vanaf 4 jaar
van 13:00 tot 14:30

en

van 15:30 tot 16:30

Fossielenspreekuur
in samenwerking met Naturalis

Heb je iets ouds gevonden, maar je weet niet precies wat het is? Kom dan langs op het fossielenspreekuur. Deskundigen van Naturalis zitten klaar om oeroude botten, schedels en tanden, versteende schelpen en nog veel meer andere fossielen te onderzoeken. Uiteraard helpen ze ook om andere vondsten uit de natuur te benoemen die nog niet zo oud zijn, dus neem die gerust mee.

door Hans Adema, Hansjorg Ahrens, Alice van Duijn en Kees Kelderman  

Tuinzaal (Museumcafe)
van 14:30 tot 15:15

Was T. rex een nijdige kip?
Kinderlezing (vanaf 6 jaar) door Eric Mulder

Wat hebben dino’s en vogels met elkaar te maken? Dino’s legden eieren en vogels doen dat nog steeds. Maar zorgden dino’s ook voor hun jongen en waren ze kaal of niet? Was de T. rex eigenlijk niet een grote nijdige kip?

Eric Mulder is paleontoloog en werkt in museum Natura Docet Wonderryck Twente (Denekamp). Hij laat vandaag ook zien hoe vogels hebben leren vliegen: met een verrassing!

Gehoorzaal

Voor de kinderlezingen geldt: reserveren is niet mogelijk, je kunt op de dag zelf bij de kassa een kaartje voor de lezing halen.

Afbeelding: Mark Witton, 2018

Koop je tickets online