Dwars door Teylers — Teylers Museum

Dwars door Teylers

Instaprondleiding op zondagen

07 april 2024 t/m 21 april 2024

Doe mee aan een instaprondleiding en ga Dwars door Teylers! Aan de hand van een eigen thema nemen rondleiders Bart, Jelle en Frank je op zondag mee langs de bijzondere en soms onbekende kanten van de collectie en de rijke geschiedenis van het oudste museum van Nederland.

Dwars door Teylers met Bart Vernooij
Zondag 4 en 25 februari, 17 en 31 maart

Bart kwam als scholier al in het museum en geeft er inmiddels vele jaren rondleidingen. Hij heeft met eigen ogen gezien hoe Teylers door de jaren heen is veranderd van een verstilde plek aan het Spaarne tot het levendige museum dat het nu is. Bart laat zien welke factoren, beslissingen en aanpassingen bepalend zijn geweest voor het museum.

Dwars door Teylers met Frank van den Berg
Zondag 11 februari, 10 maart, 7 en 21 april
Van 10.30 tot 11.30 uur en van 11.45 tot 12.45 uur
Frank neemt je mee terug naar de tijd dat het museum een vooraanstaand wetenschappelijk centrum was. Vanaf de oprichting in 1784 wordt hier belangwekkend onderzoek gedaan en gedemonstreerd aan het publiek. Maar Frank laat ook zien hoe in de twintigste eeuw cruciale zaken veranderden en wat dat voor het huidige museum betekend heeft. Van de Grote Elektriseermachine tot gestolen kennis voor een atoombom.  

Dwars door Teylers met Jelle Attema
Zondag 18 februari, 3 en 24 maart en 14 april
Jelle toont Teylers door zijn ogen én oren. Door het gemak van smartphones en Spotify zou je bijna vergeten hoe schokkend nieuw het opnemen van geluid ooit is geweest. Ga op reis langs de historische geluidsdragers uit de negentiende eeuw en langs de stemmen van Tolstoi en Charley Chaplin om te eindigen bij een live opname met een zogenoemde tinfoliefonograaf.

Praktische informatie
De rondleidingen vinden twee keer per dag plaats op bovenstaande zondagen: van 11.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 14.00 uur. Let op: afwijkende tijden op 7 en 21 april.
Haal op de dag van de rondleiding een gratis voucher bij de kassa, zolang de voorraad strekt. Per rondleiding kunnen maximaal 15 personen mee. Deze rondleidingen zijn gericht op een volwassen publiek.

 

Koop je tickets online