Een avond met Leonardo da Vinci — Teylers Museum

Een avond met Leonardo da Vinci

Alexander Reeuwijk in gesprek met Walter Isaacson over zijn biografie van Leonardo da Vinci

31 mei 2018, 19:00 - 21:00

Op donderdagavond 31 mei om 19.30 uur heeft Teylers Museum een bijzondere gast: Walter Isaacson gaat in gesprek met Alexander Reeuwijk. Onderwerp van gesprek is homo universalis Leonardo da Vinci. 

Leonardo da Vinci wordt gezien als het meest creatieve genie ooit. Naast zijn wereldberoemde werk als schilder was hij ook uitvinder, schrijver, architect, beeldhouwer, componist, anatomist, filosoof, natuurkundige, scheikundige en ingenieur. Walter Isaacson schreef een prachtige biografie op basis van nieuwe ontdekkingen en duizenden pagina’s van Da Vinci’s aantekenboeken. Hij laat zien dat het genie van Da Vinci gebaseerd was op vaardigheden als zijn onstilbare nieuwsgierigheid, zorgvuldige observatie en verbeeldingskracht.

Walter Isaacson is de auteur van talloze biografieën die alom worden geprezen, waaronder Steve JobsEinstein en Benjamin Franklin. Hij is CEO van het Aspen Institute en was voorzitter van CNN en hoofdredacteur van Time Magazine. Op donderdag 31 mei gaat hij met Alexander Reeuwijk in gesprek over Da Vinci’s vermogen geesteswetenschappen en bètawetenschappen te combineren, de verwevenheid van kunst en wetenschap en de vraag waarom Leonardo als het meest creatieve genie ooit wordt gezien.

Dit najaar organiseert Teylers Museum een grote expositie over Leonardo da Vinci. Een lang gekoesterde droom, de eerste grote Nederlandse tentoonstelling van originele Da Vinci tekeningen, wordt werkelijkheid. De werken zijn te zien van 5 oktober 2018 t/m 6 januari 2019.

‘Een avond met Leonardo da Vinci’ wordt georganiseerd door Uitgeverij Het Spectrum, Teylers Museum en Athenaeum Boekhandel. Alexander Reeuwijk is de vaste presentator van het maandelijkse boekenprogramma in Teylers Museum. Hij is publicist en schrijver van reisverhalen en natuurhistorische werken.

Tickets

Tickets zijn verkrijgbaar via deze site (bovenaan de pagina). Ze kosten € 8,-. 

Programma donderdag 31 mei 2018

Inloop: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur
Einde: 21.00 uur

Het boek van Walter Isaacson (hardcover in Nederlands en Engels) zal uiteraard ook verkocht en gesigneerd worden. Het gesprek is in het Engels.

Koop je tickets online