Haarlemse Lente

Van 24 tot en met 26 maart viert Haarlem feest! Een lang weekend vol hedendaagse kunst.

24 maart 2017 t/m 26 maart 2017

Aftrap in Teylers Museum

Haarlemse Lente

Van 24 t/m 26 maart 2017 viert de Haarlemse Lente de bloeiende hedendaagse kunstscene in de stad. Maar liefst 13 musea, galeries en kunstenaarsinitiatieven nemen deel aan de zesde editie van dit feestelijke weekend.

In Teylers Museum zal vrijdagmiddag de start van de activiteiten plaatsvinden. Hier staan de werken van de studenten van de Rietveld Academie centraal, die speciaal rondom de tentoonstelling over Antoine Watteau zijn gemaakt.

Wie is de buitenstaander?

Wie of wat is een buitenstaander? En wie bepaalt dat? Dat zijn de vragen die tijdens de Haarlemse Lente centraal staan. In deze tijd vol tegenstellingen reflecteren de deelnemers op de definities van 'wij' en 'zij'.

De Haarlemse Lente van 2017 belooft een uitdagende en uiteenlopende editie worden, waarin Haarlem zich wederom als kunstenaarsstad zal bewijzen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Haarlemse Lente.

Het feest begint in Teylers Museum

Op vrijdag 24 maart om 16.00 uur zal de Haarlemse Lente aftrappen in Teylers Museum. Gedurende de hele avond zullen openingen en activiteiten plaatsvinden elders in de stad. Vanaf 22.00 uur vindt bij Nieuwe Vide de afterparty plaats. Bekijk ook het blokkenschema van de Haarlemse Lente, waarin je een volledig overzicht van activiteiten kunt vinden. Tot vrijdag!

 

Koop je tickets online