De conservator vertelt….met Terry van Druten — Teylers Museum

De conservator vertelt….met Terry van Druten

Verdiep je in de tentoonstelling 200 soorten groen

11 april 2019, 13:00 - 13:30

Sluit op donderdag en vrijdag aan bij de rondleidingen De conservator vertelt… Conservatoren Terry van Druten en Esther van Gelder nemen je mee door het Museum van de Verwondering. Verdiep je in onze tijdelijke tentoonstellingen 200 soorten groen en Een ode aan de Nederlandse vlinder.

De conservator vertelt… vindt plaats op donderdag 11 en vrijdag 12 april om 13.00 uur. Per rondleiding kunnen er maximaal 15 mensen mee. Deelname is gratis voor bezoekers (excl. museumentree). Op de dag zelf kun je een kaartje afhalen bij de kassa. Reserveren is niet mogelijk. Verzamelpunt: ingang van het museum, bij de kassa. 

De conservator vertelt… met Terry van Druten

Momenteel vindt in Teylers Museum de tentoonstelling 200 soorten groen plaats. Deze staat in het teken van Franz en Ferdinand Bauer. De Oostenrijkse broers maakten in de achttiende eeuw furore met hun botanische aquarellen. Deze werden gewaardeerd om hun wetenschappelijke correctheid, maar ook door hun uitzonderlijke schoonheid. Terry van Druten, Conservator Kunst, geeft toelichting over deze bijzondere werken, waarvan enkele nooit meer vertoond zullen worden. Een uitzonderlijke kans voor liefhebbers van botanische kunst! Ook vertelt Terry meer over een nieuwe aanwinst in de collectie: De gesluierde vrouw van Matthijs Maris.

Deze activiteit is onderdeel van het programma tijdens de Nationale Museumweek.

Koop je tickets online