Leonardo da Vinci in Caprera — Teylers Museum

Leonardo da Vinci in Caprera

Hoofdconservator Michiel Plomp vertelt in de nieuwe serie Klein Caprera

06 september 2018, 20:30 - 22:00

In aanloop naar de grote tentoonstelling over Leonardo da Vinci is hoofdconservator Michiel Plomp te gast in Klein Caprera.

Na spraakmakende exposities over Michelangelo (2005) en Rafaël (2012) in het museum is het nu de beurt aan de meest veelzijdige en beroemdste kunstenaar uit de Renaissance. 
In deze lezing geeft Michiel een inleiding op deze tentoonstelling.

Leonardo da Vinci (1452-1519), de Renaissance-kunstenaar, was in zijn tijd het meest beroemd om zijn ongekende gave om menselijke emoties en karakters overtuigend uit te beelden. Dat is niet alleen zichtbaar in een schilderij als de Mona Lisa, maar ook in Leonardo’s vele schetsen en tekeningen. Het Laatste Avondmaal is daar het ultieme voorbeeld van en staat daarom centraal in de Haarlemse tentoonstelling en in deze lezing.

Michiel Plomp

Michiel Plomp is kunsthistoricus met als specialisme tekenkunst. Hij werkte in diverse Nederlandse Musea, w.o. Atlas van Stolk in Rotterdam, Rembrandthuis in Amsterdam, Museum het Prinsenhof in Delft. Zeven jaar was hij werkzaam voor het Metropolitan Museum of Art in New York als Curator of Northern European Drawings. Daarna stapte hij over naar Teylers Museum. Sinds 2006 is hij hier Hoofdconservator Kunstverzamelingen. 

Klein Caprera

In de nieuwe serie Klein Caprera worden intieme lezingen ‘onder de kap’ van Caprera georganiseerd. Kleinschalig op het podium, met een beperkt aantal zitplaatsen.

Kaarten zijn te koop via Caprera

Koop je tickets online