Museumnacht Kids Haarlem — Teylers Museum

Museumnacht Kids Haarlem

Speciaal voor kids tussen de 4 en 12 jaar

23 oktober 2021, 17:00 - 22:00

Ga op ontdekkingstocht en ontdek wat cultureel Haarlem te bieden heeft! Museumnacht Kids is meer dan een nachtelijk bezoekje brengen aan het museum. Kom dansen, knutselen en speuren! Tijdens Museumnacht Kids Haarlem openen culturele instellingen in Haarlem hun deuren speciaal voor kids tussen de 4 en 12 jaar oud en is er een fantasierijk programma samengesteld. 

Programma Teylers Museum

Activiteit Tijd en leeftijd

Ga mee op expeditie! Wat gebeurt er ’s nachts eigenlijk in het museum…?

Komen er vogels tot leven? Ontdek het vanavond! In donkere hoekjes zie je in het licht van een zaklantaarn misschien wel iets bewegen…Doe de workshop Zie je ze vliegen? en laat zelf vogels tot leven komen. Laat vogels vliegen boven de hoofden van bezoekers of kijk hoe vogels worden opgezet. Kom speuren langs  de mooiste vogels van Vogelpracht en ontdek wat er aan de hand is met het ‘Dodo-botje’…

Teylers Tekent      

Knip prachtvogels uit en leg ze op het doek boven de entreehal. Zo lijkt het voor bezoekers net of er boven hun hoofden de mooiste vogels in de lucht zweven!

17.00-21.30    
vanaf 4 jaar

Is de kip eigenlijk een T-rex…?                                         
Kinderlezing door Eric Mulder van Natura Docet 

Wist je dat de kip eigenlijk een dino is? Een ver familielid van T-rex…? Eric Mulder van museum Natura Docet vertelt je er alles over!

17.30-18.00

18.30-19.00

19.30-20.00

9-12 jaar

Opgezette vogels  

Hoe wordt een vogel opgezet? Kijk toe hoe dat in zijn werk gaat! Becky Desjardins van Naturalis laat het je zien.

17.30-19.30

20.00-21.30

9-12 jaar

Zie je ze vliegen?  

De maker van het gigaboek ‘Birds of America’, zag ze vliegen. De Vogels van Amerika. En hij tekende ze allemaal. Kan jij dat ook? Teken, knip, kleur en plak vandaag jouw eigen geluksvogel, neem hem mee naar huis en hang hem op.

18.00-21.30

Vanaf 4 jaar

Zaklantaarn-verhalen

Luister op donkere plekjes in het museum naar spannende verhalen in het licht van een zaklantaarn. Alleen voor als je niet bang bent in het donker…!

19.00–22.00

vanaf 9 jaar

Speurtocht: het geheim van het Dodobotje 

Ga op zoek naar het geheim van het Dodobotje en ontdek ondertussen de mooiste vogels!

9-12 jaar

Kaartverkoop en informatie

Een kaartje voor Museumnacht Kids Haarlem kost € 7,50. Zowel voor kinderen vanaf 3 jaar als voor ouders heb je een ticket nodig. De prijs is hetzelfde.

Met het ticket kun je alle deelnemende musea en culturele instellingen bezoeken tussen 17:00 en 22:00 uur en mag je met alle activiteiten meedoen. Deelname aan de activiteiten is op basis van beschikbaarheid. De afterparty is van 21:00 tot 22:30 uur in het Noord-Hollands Archief. 

Hier vind je meer informatie over de ticketverkoop.

Let op! Je Museumkaart geldt niet tijdens de Museumnacht Kids.

Word ook Museumnacht Kids inspecteur!

Altijd al gedroomd om dé museumkenner van Haarlem te zijn? Dit is je kans! Als je tijdens Museumnacht Kids een of meer musea bezoekt en een museuminspectie invult maak je kans op die felbegeerde titel “Museumnachtinspecteur van Haarlem” en nog veel meer prachtige prijzen. Doe je mee? 

Koop je tickets online