Napoleonspeurtocht en -audiotour — Teylers Museum

Napoleonspeurtocht en -audiotour

in het kader van de Canondagen

13 mei 2023 t/m 14 mei 2023

De Canon van Nederland neemt je in vijftig vensters mee langs de belangrijkste gebeurtenissen, personen en voorwerpen die Nederland hebben gemaakt tot wat het nu is. In het weekend van 13 en 14 mei staan de vensters en sleutelstukken uit de Canon centraal tijdens de Canondagen. Vier topstukken uit de Teylers-collectie maken deel uit van deze Canon: de Mosasaurus, het topje van de Mont Blanc, de Grote Elektriseermachine en de monumentale Ovale Zaal. Op 13 en 14 mei kun je Teylers Museum beleven door de ogen van Napoleon met een audiotour en een speurtocht.

Audiotour: beleef Teylers Museum als Napoleon

De Ovale Zaal valt in het canonvenster Napoleon Bonaparte. In 1811 bezocht keizer Napoleon Teylers Museum. Hij kreeg een rondleiding door het in die tijd wereldberoemde instituut voor kunst en wetenschap en was zeer onder de indruk. Treed in zijn voetsporen en beleef Teylers Museum door de ogen van Napoleon. Een theatrale audiotour neemt je mee langs de hoogtepunten uit de collectie.

Met deze audiotour in de vorm van een hoorspel word je door de toenmalige directeuren Van Zeebergh en Van Marum meegenomen langs de hoogtepunten van de collectie. Je ontdekt zo hoe toonaangevend het museum rond 1800 was. De audiotour is geproduceerd door Gus Maussen On-Site Storytelling, in samenwerking met het creatieve team achter ‘Koefnoen’: Jeremy Baker schreef de tekst, Paul Groot, Owen Schumacher en Sanne Wallis de Vries spraken de Nederlandse versie in. De audiotour geschikt vanaf 12 jaar en ook beschikbaar in Frans, Engels, Duits, Italiaans en Spaans.

Napoleon-speurtocht

Met deze uitdagende speurtocht voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar bekijk je Teylers Museum door de ogen van Napoleon. Hij was vooral benieuwd naar de Grote Elektriseermachine met reusachtige vonken. Speur door de zalen, ontdek wat hij interessant vond, zoek de juiste antwoorden en kom erachter of hij de vonken heeft gezien of niet... 

Je kunt de speurtocht en de audiotour op zaterdag en zondag opvragen bij de kassa. De speurtocht is geschikt in combinatie met de audiotour voor volwassenen.

Koop je tickets online