Nationale Museumweek in Teylers — Teylers Museum

Nationale Museumweek in Teylers

Bekijk hier het volledige programma

09 april 2019 t/m 14 april 2019

Tijdens de Nationale Museumweek 2019 kom je naar Teylers Museum voor verdieping: sluit aan bij een rondleiding door een van onze conservatoren of neem een kijkje achter de schermen. 

Demonstratie Grote Elektriseermachine

Op dinsdag t/m vrijdag geven we tussen 11:00 - 12:00 uur demonstraties van onze werkende replica van de Grote Elektriseermachine. Je kunt je dan komen verwonderen over de vonken en knallen van deze indrukwekkende machine!

Deze demonstraties zijn gratis voor bezoekers van het museum. Er worden in totaal drie demonstraties gegeven van 20 minuten. Maximaal 20 personen kunnen de demonstraties bijwonen. Reserveren is niet mogelijk. Je kunt ook meedoen met De Lorentz Formule door het Lorentz Lab. In deze theatrale tour wordt de Grote Elektriseermachine ook gedemonstreerd. Voor De Lorentz Formule kun je online plaatsen reserveren. 

De conservator vertelt….   

Sluit op donderdag en vrijdag aan bij de rondleidingen De conservator vertelt… Conservatoren Terry van Druten en Esther van Gelder nemen je mee door het museum van de verwondering. Verdiep je in onze tijdelijke tentoonstellingen 200 soorten groen en Een ode aan de Nederlandse vlinder.

Deelname is gratis voor bezoekers (excl. museumentree). Op de dag zelf kan je een kaartje afhalen bij de kassa. Reserveren is niet mogelijk. Per rondleiding kunnen er maximaal 15 mensen mee. Verzamelpunt: ingang van het museum, bij de kassa. 

Kijkje achter de schermen

Altijd willen weten, waar de trap in de Ovale Zaal toe leidt….? En wat er achter al die deuren verborgen wordt gehouden? Hoe de Gehoorzaal eruit ziet waar professor Lorentz ooit zijn beroemde lezingen hield? Of super benieuwd naar onze bijzondere bibliotheek? Kom dan naar Teylers Museum voor een kijkje achter de schermen.

Deelname is gratis voor bezoekers (excl. museumentree). Reserveren is niet mogelijk. Maximumcapaciteit: 20 bezoekers. Het kijkje achter de schermen is geschikt voor alle leeftijden vanaf 6 jaar. Verzamelpunt: De Ovale Zaal.

Teylers Ontmoet Vogels

Teylers Museum organiseert in samenwerking met Athenaeum Boekhandel Haarlem een reeks middagen vol interviews met auteurs van recent verschenen boeken over geschiedenis, reizen en natuurwetenschap. De interviews worden afgenomen door Alexander Reeuwijk, publicist en schrijver van reisverhalen en natuurhistorische werken.

Op zaterdag 13 april om 14.30 uur staat Teylers Ontmoet in het teken van vogels. Alexander gaat in gesprek met Roos Holleman, Hans Schekkerman en Elvira Werkman in de prachtige Gehoorzaal van Teylers Museum. 

Entree bedraagt 8 euro (incl. koffie/thee in de pauze) in de voorverkoop, op de dag zelf 10 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar in de Athenaeum Boekhandel aan de Gedempte Oude Gracht 70 in Haarlem en online.

Kunst en Vliegwerk workshop Waterkracht

Water is heel sterk, je kunt er van alles mee laten bewegen. Zelfs emmers of gewichten mee ophijsen! Onderzoek hoe het werkt en bouw vandaag een krachtig apparaat.

De workshops zijn gratis te bezoeken, exclusief museumentree. Maximaal 15 deelnemers per workshops (inclusief begeleiders). Docenten: Annemarie Nibbering, Peggy Woudsma, Tonneke Sengers of Lonneke Oostdam. Je kan tot en met de zaterdag via de website reserveren. Op zondag schrijf je je in bij de kassa in het museum. 

Teylers Tour

Wat doet het topje van de Mont Blanc in Teylers Museum? Wie of wat is de Zondvloedmens? Wat zag Napoleon toen hij in 1811 het museum bezocht? Wil je antwoord op deze vragen en meer, neem dan deel aan Teylers Tour! Laat je tijdens deze rondleiding verrassen door de pronkstukken van het museum.

Datum: zondag 14 april, 14.00 tot 15.00 uur. Kosten: gratis (excl. museumentree), kaarten zijn af te halen bij de kassa. Maximumcapaciteit: 15 deelnemers. Reserveren is niet mogelijk. Verzamelpunt: De Ovale Zaal.

Dinsdag 

9 april 

Woensdag 

10 april

Donderdag 

11 april

Vrijdag 

12 april

Zaterdag 

13 april

Zondag

14 april


Koop je tickets online