Open Monumentendagen

Gratis entree

14 september 2019 t/m 15 september 2019

Stap over de drempel van Teylers Museum en verwonder je over de schoonheid van het oudste museum van Nederland. De toegang is dit weekend gratis. Ga mee met de theatrale tour De Lorentz Formule of volg een rondleiding en hoor alles over fossielen, mineralen, instrumenten, kunst en de prachtige Ovale Zaal. Zondagmiddag kun je meedoen met de familieworkshop Flitsend fotogram

Zaterdag en zondag:

11.30, 12.45, 14.30 en 15.45 uur: De Lorentz Formule 
Reserveer online of kijk of er nog een plekje is
Ga terug in de tijd en duik met deze 50 minuten durende theatrale tour in het leven van de belangrijke Nederlandse natuurkundige Hendrik Antoon Lorentz (1853-1928). In zijn werkkamer en lab in Teylers Museum ontdek je wie Lorentz was en hoe belangrijk hij voor de wetenschap is geweest. Op zijn bureau ligt nog zijn correspondentie met zijn jonge fan Albert Einstein. Klapstuk van de tour is de finale, als een replica van de Grote Elektriseermachine wordt aangezwengeld.

13.00 - 14:00 uur: Teylers Tour – rondleiding langs de hoogtepunten van Teylers Museum 
Gratis rondleiding, kaarten zijn beperkt beschikbaar en alleen te verkrijgen in het Stadhuis.
Wat doet het topje van de Mont Blanc in Teylers Museum? Wie of wat is de Zondvloedmens? Wat zag Napoleon toen hij in 1811 het museum bezocht? Allemaal vragen, en nog veel meer, die beantwoord worden tijdens Teylers Tour.

Zondag:

13.00 & 14.30 uur: Workshop Kunst en Vliegwerk – Flitsend fotogram 
Gratis, reserveer online of kijk of er nog een plekje is
In de tentoonstelling Jong in de 19e eeuw zie je oude familie- en schoolfoto’s. Je moest toen wel héél lang stilzitten om scherp op de foto te komen. Maak vandaag ook een fotoafdruk maar dan met poppetjes van papier.

Koop je tickets online