Teylers Ontmoet natuurhistorische collecties

Alexander Reeuwijk interviewt Fred de Ruiter over zijn boek Natuurschatten

13 september 2020, 14:00 - 16:30

Teylers Museum organiseert in samenwerking met Athenaeum Boekhandel Haarlem een reeks middagen vol interviews met auteurs van recent verschenen boeken over geschiedenis, reizen en natuurwetenschap. De interviews worden afgenomen door Alexander Reeuwijk, publicist en schrijver van reisverhalen en natuurhistorische werken. Teylers Ontmoet vindt maandelijks plaats in de historische Gehoorzaal van Teylers Museum.

Op zondag 13 september is de toegang tot Teylers Museum gratis i.v.m. Open Monumentendagen. Daarom een speciale editie van Teylers Ontmoet. Met één bijzondere gast, twee rondes en gratis entree! 

Online reserveren is noodzakelijk: boek een ticket voor Teylers Ontmoet en vergeet niet dat je ook nog een (gratis) tijdslotticket nodig hebt om het museum binnen te komen.

Reserveer hier een gratis ticket voor Teylers Ontmoet

EN 

Reserveer hier een gratis ticket met een passend tijdslot voor het museum

Programma zondag 13 september 2020

Aanvang om 14:00 uur en om 15:30 uur. Duur 45 minuten.

 

Over het boek en de auteur:

In het boek Natuurschatten wordt voor het eerst beschreven hoe natuurhistorische collecties in musea al vanaf het prille begin de basis vormen van vooraanstaande bio-wetenschap, publieksgerichte educatie en vaak vooruitstrevende tentoonstellingen. Een boek over de passie en relevantie van deze museumsector, over hoe musea met natuurhistorische collecties bijdragen aan het besef dat een duurzame relatie tussen mens en natuur van levensbelang is. Tegelijkertijd is dit boek een luxe museumgids. De auteur, Fred de Ruiter, nodigt iedereen uit om met hem mee te kijken naar al die wonderlijke objecten, collecties en tentoonstellingen in de bonte verscheidenheid van natuurmusea die ons land kent en gekend heeft. Een uitnodiging om deze natuurschatten vooral ook eens in het echt te gaan bekijken, bijvoorbeeld in Teylers Museum!

Fred de Ruiter (1948) werkte 28 jaar als stedebouwkundige voor de gemeente Rotterdam aan de ontwikkeling van stad en regio. Daarnaast is hij levenslang gefascineerd door natuurhistorische musea en -collecties, de sfeer van die gekoesterde verzamelingen, de schoonheid van naturalia en de grote geschiedenis van de natuurhistorie.

Koop je tickets online