Triceratops in Haarlem — Teylers Museum

Triceratops in Haarlem

i.s.m. Naturalis en de Bibliotheek Zuid-Kennemerland

07 juli 2024 t/m 01 september 2024

In 2013 deed Naturalis een fantastische ontdekking in Wyoming in de Verenigde Staten. Onderzoekers en preparateurs legden samen met paleontologiestudenten en een team vrijwilligers ruim 1.200 botten en botfragmenten bloot. Onderzoek wees uit dat het gaat om een unieke vondst: een complete kudde van vijf Triceratopsen! 

Triceratops horridus is een iconische plantenetende dinosaurus. Met drie enorme hoorns, een opvallend nekschild, een gewicht van 5.500 kilogram en een lengte van bijna 10 meter domineerde hij zo'n 67 miljoen jaar geleden de moerassen van Noord-Amerika. 

Na meer dan tien jaar opgraven en prepareren, zijn de dieren in oktober 2024 klaar om tentoongesteld te worden in Naturalis. Voorafgaand aan de tentoonstelling in Naturalis gaan de dieren op reis naar bibliotheken in Nederland. De grootste van de vijf komt naar Haarlem! Van begin juli t/m 14 augustus heb je de kans om hem van dichtbij te bewonderen in de Bibliotheek Haarlem Centrum

Wil je meer ontdekken over de Triceratops? Kom dan ook naar Teylers Museum. De hele zomervakantie (7 juli tot 1 september) organiseren we leuke activiteiten. Ben je benieuwd naar de tijdgenoten van de Triceratops? Weet jij hoe hun botten, tanden en pootafdrukken eruitzien? Waar ze leefden, wat ze aten? Onderzoek het zelf in Teylers! 

Lees ook meer op de website van Naturalis.

 

Koop je tickets online