Uitmarkt Amsterdam — Teylers Museum

Uitmarkt Amsterdam

een portretpaviljoen met Leonardo da Vinci en Frans Hals

25 augustus 2018 t/m 26 augustus 2018

Op de Uitmarkt op 25 en 26 augustus kun je schilderen en tekenen in het Portretpaviljoen van Teylers Museum en Frans Hals Museum. Met krijt of potlood mogen liefhebbers aan de slag onder leiding van vier portretkunstenaars. Liever even uitblazen en model zitten? Dat kan ook! Op beide dagen vinden turbotekensessies plaats waarbij vier tekenaars je razendsnel portretteren. Tekeningen mogen natuurlijk mee naar huis worden genomen. In het gezamenlijke paviljoen vragen de Haarlemse musea aandacht voor de blockbustertentoonstellingen van dit najaar. ‘Leonardo da Vinci’ in Teylers Museum en ‘Frans Hals en de Modernen’ in Frans Hals Museum. In beide tentoonstellingen staat portretkunst centraal.  

Programma Uitmarkt

WORKSHOP MODELTEKENEN
(zaterdag en zondag doorlopend tussen 12:00 en 18:00 uur)

Hoe leg je je model zo ‘echt’ mogelijk vast? Hoe creëer je schaduw, expressie en emotie? Kunstenaar Toon Berghahn leert je in korte en lange(re) sessies de fijne kneepjes van het modeltekenen.

TURBOTEKENEN: PORTRETSESSIES
(zaterdag en zondag doorlopend tussen 12:00 en 18:00 uur)

Onze vier turbotekenaars zetten in razend tempo jouw portret op papier. Ellen Hooghoudt, Floris Solleveld, Jesse Strikweda en Philip Lindeman tekenen met verschillende materialen en in een heel eigen stijl jouw gezicht. Schuif aan, geef ze je beste ‘Mona-Lisa-smile’ en neem je beeltenis mee naar huis!

Koop je tickets online