Vier de zomer in Teylers — Teylers Museum

Vier de zomer in Teylers

Ga mee op een ongedwongen ontdekkingstocht door het oudste museum van Nederland

09 juli 2022 t/m 04 september 2022

Ga deze zomer mee op een ongedwongen ontdekkingstocht door het oudste museum van Nederland en vier de zomer in Teylers!

Tickets bestellen kan via deze link.

Start in de Ovale Zaal, de 'parel' van het museum, waar het in 1784 allemaal mee begon. Via de indrukwekkende, lange marmeren gang van het voormalige woonhuis van Pieter Teyler betraden bezoekers dit destijds hypermoderne laboratorium en verwonderden zij zich over de nieuwste wetenschappelijke uitvindingen, interessante boeken en de kunst van dat moment. Een prikkelende audio-ervaring brengt de boeiende geschiedenis van dit unieke monument tot leven.

Vanuit hier heb je de keuze uit drie routes: de kunstroute in de karaktervolle Schilderijenzalen, de wetenschapsroute in de Instrumenten- en Fossielenzalen en in Pieter Teylers Huis kom je meer te weten over de idealen van Teylers grondlegger Pieter Teyler. Op de routes hoor je (op film of live) verhalen van medewerkers uit heden en verleden. Doe mee aan (een van) de vele activiteiten, waaronder instaprondleidingen naar de Bibliotheek en de Sterrenwacht (het hoogste puntje van Teylers op de Ovale Zaal), activiteiten voor families, modeltekenen en een 'crash course' natuurkunde. Kleurrijke accenten in de zalen, soundscapes, zitzakken en lekker eten en drinken toveren het museum om in zomerse (festival)sferen.

Het complete programma in een blokkenschema is eind juni te downloaden via deze website.

Koop je tickets online