Vier de zomer in Teylers — Teylers Museum

Vier de zomer in Teylers

Ga mee op een ongedwongen ontdekkingstocht door het oudste museum van Nederland

09 juli 2022 t/m 04 september 2022

Ga deze zomer mee op een ongedwongen ontdekkingstocht door het oudste museum van Nederland en vier de zomer in Teylers in Haarlem! Tijdens de zomervakantie bruist het van de activiteiten rondom de drie pijlers van het museum: wetenschap, kunst en de idealen van grondlegger Pieter Teyler.

Bekijk het blokkenschema

Alle activiteiten zijn gratis (vol=vol), je hebt wel een ticket voor het museum nodig.

Bestel je tickets
 - vanaf 25 augustus kun je via deze link ook tickets bestellen voor de periode waarin Hockney's Eye te zien is.

Extra verrassingsact: zondag 4 september
Om Zomer in Teylers feestelijk af te sluiten, is er een extra concert op zondag 4 september om 15.00 uur door VondelierVondelier maakt werelden van muziek. Dan weer neemt de heldere jazz je mee naar de polder, dan weer naar de zwoele stad in de zomer. Deze band maakt muziek die het leven in al haar aspecten viert en waar de liefde vanaf spat. Geniet van hun Nederlandse luisterjazz om bij weg te dromen en wees voorbereid op melodieën die dagen in je hoofd blijven rondzingen.

Zondagochtendprogramma

Op zondagochtend zijn er tijdens Zomer in Teylers afwisselend verschillende activiteiten:

• Modeltekenen in de Tweede Schilderijenzaal op zondag 17, 24 en 31 juli en 21 augustus.
  • Crash Course Natuurkunde op zondag 10 juli, 14 augustus en 4 september.
  • Theatrale kindertour: Spoken in Teylers Huis op zondag 7 en 28 augustus.

Hiervoor heb je een apart ticket nodig. Boek tickets voor het zondagochtendprogramma

Festivalsferen
Kleurrijke accenten in de zalen, soundscapes, zitzakken en lekker eten en drinken toveren het museum om in zomerse (festival)sferen. Begin je bezoek in de Ovale Zaal, de 'parel' van het museum, waar het in 1784 allemaal mee begon. Volg vanaf hier drie routes: de kunstroute in de karaktervolle Schilderijenzalen, de wetenschapsroute in de Instrumenten- en Fossielenzalen en de route 'idealen van Pieter Teyler' in Pieter Teylers Huis. In de museumzalen en Pieter Teylers Huis kun je via je smartphone verhalen van medewerkers bekijken op film.
Vergeet niet je telefoon en koptelefoon of oortjes mee te nemen.

Overzicht activiteiten:

Rondleiding Pieter Teylers Huis
Verdiepende rondleiding
Betreed het voormalig woonhuis van Pieter Teyler, de grondlegger van het oudste museum van Nederland. In dit unieke rijksmonument komt Teylers gedachtegoed tot leven. Vanaf 18 jaar.

Rondleiding Bibliotheek
Familierondleiding
Ooit de historische Bibliotheek van Teylers van binnen gezien? Ga mee en ontdek het verhaal achter een verborgen stukje Teylers. Vanaf 10 jaar.

Rondleiding Sterrenwacht
Familierondleiding
Stijg tot grote hoogte en kijk uit over heel Haarlem. Vanaf 10 jaar, maximaal 10 personen.
Bekijk de voorwaarden op het blokkenschema.

Laat je voorlezen in het Pieter Teyler Huis met huiskat Leentje
Activiteit voor kinderen
Kinderen worden voorgelezen uit het Gouden Boekje Het spook in Teylers huis en gaan even mee met huiskant Leentje. Vanaf 3 jaar.

Waarvan Akte
Familieactiviteit op zaal
Ooit goed stilgestaan bij wat jij belangrijk vindt en wie je liefhebt? Pieter Teyler schreef honderden jaren geleden een plechtig document met zijn dromen. In zijn voormalige woonhuis kun je zelf aan de slag met jouw eigen akte. Vanaf 6 jaar.

De hand van de meester
Familieactiviteit op zaal
Ga in de Eerste Schilderijenzaal op zoek naar bijzondere handen. Doe wat vingeroefeningen en teken zelf een hand. Vanaf 6 jaar.

Kunst & Vliegwerk: Maak je eigen vulkaan
Familieworkshop
Maak je eigen vulkaan en laat hem uitbarsten voor publiek. Vanaf 6 jaar.

Demonstratie van de Grote Elektriseermachine
Familierondleiding
Ga mee en help de spanning op te bouwen voor knallende vonken van de Grote Elektriseermachine. Vanaf 8 jaar.

Verrassingsact
Muziek/dans/spoken word
Op vrijdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur programmeren we muziek, dans en/of spoken word. Een mooie start van het weekend.

Medewerker vertelt
Live verhaal op zaal
Medewerkers van het museum vertellen meer over het belang van de ruimte, een collectiestuk of de rol van een oud-collega uit het verleden. Vanaf 10 jaar.

De Lorentz Formule
Theatrale rondleiding
Ga mee terug in de tijd naar het Lorentz Lab. Natuurkunde als theater! Vanaf 10 jaar.

Bekijk het blokkenschema voor meer informatie en tijden
(vouchers voor de activiteiten zijn af te halen bij het INFOPUNT, let op vol=vol)

Zondagochtendprogramma:
Crash Course Natuurkunde
In 40 jaar tijd zijn 4 essentiele stappen gemaakt die leidden tot de uitvinding van de elektromotor. In dit praktijkcollege in het Lorentz lab zie je deze ontwikkeling voor je ogen gebeuren met behulp van de replica's van oude instrumenten. Vanaf 18 jaar. Op zondag 10 juli, 14 augustus en 4 september.

Modeltekenen in de Tweede Schilderijenzaal
Raak jij geinsprireerd door de vele kunstwerken in Teylers? Schrijf je in voor de tekenworkshop en leer tussen de kunstwerken op zaal modeltekenen onder begeleiding van een kunstenaar en met een model. Vanaf 18 jaar. Op zondag 17, 24 en 31 juli en 21 augustus.

Spoken in Teylers Huis

Theatrale kindertour. Pieter Teyler geloofde niet in spoken, maar wat hoorde hij dan toch in de kamer van zijn grote huis. Doe mee met de spannende, muzikale rondleiding en ontdek waar de geluiden vandaan komen. Van 3 tot en met 6 jaar. Op zondag 7 en 28 augustus.

Schrijf je in voor het zondagochtendprogramma.

Doorlopend:
Familie-doe-boekje Wat zie jij...
Speurtocht Pieter Teylers Huis

Koop je tickets online