Voorjaarsvakantie in Teylers — Teylers Museum

Voorjaarsvakantie in Teylers

Bekijk het complete programma

15 februari 2020 t/m 23 februari 2020

Tijdens de voorjaarsvakantie is er van alles te beleven in Teylers Museum. Bewonder dino's in de spannende tentoonstelling Dinomakers, kom experimenteren in het Blitslab, doe een workshop of ga aan de slag met de speurtocht! 

Dagelijks kun je het volgende doen:
  • Doe de speurtocht Dinomakers (vanaf 6 jaar) 
  • Experimenteer met elektriciteit, geluid, licht en kracht in het Blitslab (vanaf 8 jaar, sessies van 30 minuten tussen 12:30 en 16:45 uur, niet op zondag 16 februari)

Inloopworkshop: Kunst en Vliegwerk Schaduwen van Jurassic World    

Schaduwen van dieren lijken altijd nóg groter en enger dan echte dieren. Vandaag bedenk je de hoofdrolspelers voor een spannend Jurassic World-dinoverhaal en breng je ze als schaduwen op het witte doek tot leven.

Data: elke dag vanaf 15 t/m 23 februari  (ook op maandag 17 februari geopend)
Tijd: 13:00 – 15:30 uur

Er kunnen steeds maximaal 15 deelnemers tegelijk aan de slag, deelname is gratis op vertoon van een kaartje voor het museum en aanmelden is niet mogelijk. Geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

Woensdag 19 februari:
Hoe vind je een dino en hoe graaf je hem op?

Kindercollege door paleontoloog Anne Schulp (va. 8 jaar)

Paleontologen zoeken naar fossiele resten van planten en dieren die lang geleden leefden … zoals dinosauriërs. Maar waar ga je zoeken? Hoe vind je zo’n fossiel? Hoe graaf je de botten op en hoe maak je daar dan weer een skelet van? Vandaag vertelt Anne Schulp je alles over de zoektocht naar dinosauriërs. 

We hebben 150 plekken in onze zaal. Je kunt niet meer reserveren. Als er nog plekken over zijn kun je je daarvoor op de dag zelf bij de kassa aanmelden.

Datum: Woensdag 19 februari 
Tijd: 14:00 – 14:45 uur
Gratis deelname (op vertoon van een entreekaartje voor het museum) (let op: max. 150 personen)

Koop je tickets online