Winterlezing - 26 november — Teylers Museum

Winterlezing - 26 november

Naar buiten! Zeventiende-eeuwse Nederlandse kunstenaars tekenen het landschap

26 november 2023, 13:00 - 14:00

Het is Directeuren van Teylers Stichting een genoegen je uit te nodigen voor drie winterlezingen, die zullen worden gehouden door Leden van Teylers Genootschappen in de Gehoorzaal van Teylers Museum.

Praktische informatie

De Winterlezing is op zondag 26 november om 13.00 uur en is gratis toegankelijk. Reserveren is gewenst, dan kan via deze link.

Naar buiten! Zeventiende-eeuwse Nederlandse kunstenaars tekenen het landschap

Dit najaar is in Teylers Museum de tentoonstelling over Wybrand Hendriks te zien, veelzijdig kunstenaar en beheerder van Teylers kunstcollectie (1785-1820). Regelmatig trok Hendriks erop uit om het landschap rondom Haarlem vast te leggen. Deze interesse in de eigen omgeving ontstond in de zeventiende eeuw. Ook toen gingen Nederlandse kunstenaars naar buiten om de natuur te tekenen in schetsboekjes of op losse bladen – dichtbij huis of tijdens tekenreizen. Zij deden dit om te oefenen en om motieven te verzamelen voor schilderijen of uitgewerkte tekeningen.

Spreker: Prof. dr. Yvonne Bleyerveld
Senior conservator teken- en prentkunst bij het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis in Den Haag, bijzonder hoogleraar kunst op papier aan de Universiteit Leiden en lid van Teylers Tweede Genootschap.

U bent van harte welkom op deze vrij toegankelijke bijeenkomsten.

www.teylersstichting.nl  en  www.teylersmuseum.nl

Koop je tickets online