The Netherlandish Drawings of the 16th Century in Teylers Museum

Catalogus bij de tentoonstelling 'Renaissance in Teylers Museum' (2016)

Deze catalogus ontsluit op wetenschappelijke wijze een belangrijk deel van de collectie tekeningen van Teylers Museum. De collectie 16de-eeuwse Nederlandse tekeningen is namelijk van hoge kwaliteit. Er komen veel grote namen in voor, zoals Jacques de Gheyn, Abraham Bloemaert, David Vinckboons, Dirck Crabeth, Karel van Mander en Matthijs en Paul Bril. De absolute sterspeler is de Haarlemse kunstenaar Hendrick Goltzius, van wie het museum maar liefst 125 tekeningen bezit.

Eerder verschenen vergelijkbare catalogi over de 17de-eeuwse Noord-Nederlandse tekeningen (1997), de 15de- en 16de-eeuwse Italiaanse tekeningen (2000) en de Nederlandse 18de-eeuwse tekeningen (2004).

De publicatie is mede mogelijk gemaakt door een substantiële bijdrage van The Brook Foundation.

incl. btw
Aanschaffen Updaten winkelwagen Bestel nu