Mayer, Luigi

Views in Egypt, from the original drawings in the possession of Sir Robert Ainslie.


Luigi Mayer was een aquarellist en tekenaar en staat bekend om zijn zeer nauwkeurige beschrijvingen van het Nabije Oosten. Ondanks het succes van Mayers' publicaties is er zeer weinig bekend over zijn leven. In 1804 verschenen drie delen onder de algemene titel "Views in Egypt, Palestine, and other parts of the Ottoman Empire"." Views in Egypt" is het eerste deel van deze serie en bevat wellicht de mooiste illustraties. De platen vergezellen meer dan 102 pagina's tekst, waarin de geschiedenis, geografie, architectuur, antiquiteiten en bevolking van Egypte worden beschreven, inclusief gedetailleerde beschrijvingen van de gewoontes van mensen en hun manier van kleden. Het boek werd razend populair in Engeland dankzij Napoleons expeditie naar Egypte in 1798. Hierdoor was de nieuwsgierigheid en fascinatie gewekt voor alles wat met Egypte te maken had. In 1801 werd Mayers' boek dan ook een best-seller in Engeland. Het jaar erop werd het zelfs in herdruk genomen om te kunnen voldoen aan de enorme vraag. De aquatint platen in deze pubicatie zijn gemaakt door Thomas Milton (1742/3-1827) op basis van Mayer's ontwerpen.

Dit boek maakt deel uit van de selectie toonboeken van Teylers Museum.Toonboeken zijn boeken die worden getoond tijdens een speciaal bezoek aan de natuurwetenschappelijke bibliotheek. Onder deskundige leiding worden voornamelijk met de hand ingekleurde 18de- en 19de-eeuwse boeken bekeken. Wilt u dit boek in het origineel bekijken? Kijk dan op de website onder bezoek/rondleidingen, voor meer informatie over een exclusief bezoek aan de bibliotheek.

10600
Titel

Mayer, Luigi

Titel

Views in Egypt, from the original drawings in the possession of Sir Robert Ainslie.

Blader door boek

[{'description': 'Views in Egypt', 'reference': 'http://beeld.teylersmuseum.nl/Digital_Library/Emags/138b_130-1/index.html#/1/'}]

Auteur

[{'date_of_birth': u'', 'role': u'', 'qualifier': u'', 'date_of_death': u'', 'creator': 'Mayer, Luigi'}]

Illustrator

Milton, Thomas

Datering

[{'start': '1801', 'end_precision': u'', 'end': u'', 'start_precision': u''}]

Materiaal

[{'material': 'boek'}]

Plaats

Londen

Uitgever

Bensley, Thomas

Objectnummer

138b 130