Stoll, Caspar

De uitlandsche dag- en nagt-kapellen : voorkomende in de drie waereld-deelen Asia, Africa en America : in eene sijstematische rangschikkinge gebragt.


Van Stoll (gestorven 1795) is alleen bekend dat hij 'Commies ter Admiraliteit' in Amsterdam was. Verder is hij bekend door zijn entomologische werk: hij probeerde een complete entomologische atlas te maken. Vanaf 1776 werkte hij vijftien jaar lang aan dit project. Stoll is de auteur van 'Natuurlijke en naar 't leeven nauwkeurig gekleurde afbeeldingen en beschrijvingen der ...cicaden' uit 1788. Verder publiceerde hij over de 'wantzen (1788), de 'Spoken, Wandelende takken, Zabel-Sprinkhanen, krekels... in 1813. Ook werkte Stoll aan een supplement op Pieter Cramers werk van 'De Uitlandsche Kapellen' (1799-1782). Dit resulteerde in een manuscript in drie delen met ingeplakte vlindertekeningen. Uit dat werk blijkt dat de getoonde vlinders van Surinaamse afkomst zijn, behorende tot het Linneaanse geslacht van de Griekse ridder-dagkapellen.
De vlinders zijn waarschijnlijk getekend in het gebouw van de Hollandsche Maatschappij te Haarlem.

16708
Titel

Stoll, Caspar

Titel

De uitlandsche dag- en nagt-kapellen : voorkomende in de drie waereld-deelen Asia, Africa en America : in eene sijstematische rangschikkinge gebragt.

Blader door boek

[{'description': 'De uitlandsche dag- en nagt-kapellen vol. 1', 'reference': 'http://beeld.teylersmuseum.nl/Digital_Library/Emags/141d_121-1/index.html#/1/'}, {'description': 'De uitlandsche dag- en nagt-kapellen vol. 2', 'reference': 'http://beeld.teylersmuseum.nl/Digital_Library/Emags/141d_121-2/index.html#/1/'}, {'description': 'De uitlandsche dag- en nagt-kapellen vol. 3', 'reference': 'http://beeld.teylersmuseum.nl/Digital_Library/Emags/141d_121-3/index.html#/1/'}]

Auteur

[{'date_of_birth': u'', 'role': u'', 'qualifier': u'', 'date_of_death': u'', 'creator': 'Stoll, Caspar'}]

Datering

[{'start': '1781', 'end_precision': u'', 'end': u'', 'start_precision': u''}]

Materiaal

[{'material': 'manuscript'}]

Formaat

folio

Plaats

Amsterdam

Uitgever

[s.n.]

Objectnummer

141d 121

Opschrift

[{'reference': '..\\images\\Bibliotheek\\Gekoppelde afbeeldingen\\141d 121.jpg'}, {'reference': '141d 121.jpg'}]