Schaeffer, Jacob Christian

Fungorum qui in Bavaria et Palatinatu circa Ratisbonam nascuntur Icones nativis coloribus expressae.


Dit werk verscheen in vier delen tussen 1762 en 1774 en omvat 330 ingekleurde gravures met de tekst in het Duits en Latijn.

Het plukken van paddenstoelen is een riskante bezigheid. Naast eetbare soorten zijn er ook die zwaar giftig zijn. Zo maakte de groene knolamaniet in 2011 nog slachtoffers. Je moet de soorten goed leren onderscheiden, want soms zijn de verschillen minimaal. De populairste eetbare paddenstoelen zijn het eekhoorntjesbrood, de truffel, de hanekam (eierzwam) en natuurlijk de champignon.

(In 2011 was dit boek te zien in de tentoonstelling 'Paddenstoelen van Europa'. Bovenstaande beschrijving gaat vooral in op de destijds getoonde prent/pagina. Online kun je echter het hele boek doorbladeren!)

14000
Titel

Schaeffer, Jacob Christian

Titel

Fungorum qui in Bavaria et Palatinatu circa Ratisbonam nascuntur Icones nativis coloribus expressae.

Blader door boek

[{'description': 'Paddenstoelenboek Fungorum qui in Bavaria et Palatinatu deel 1', 'reference': 'http://beeld.teylersmuseum.nl/Digital_Library/Emags/82h_132-1/index.html#/1'}, {'description': 'Paddenstoelenboek Fungorum qui in Bavaria et Palatinatu deel 2', 'reference': 'http://beeld.teylersmuseum.nl/Digital_Library/Emags/82h_132-2/index.html#/1'}]

Auteur

[{'date_of_birth': u'', 'role': u'', 'qualifier': u'', 'date_of_death': u'', 'creator': 'Schaeffer, Jacob Christian'}]

Datering

[{'start': '1762-1774', 'end_precision': u'', 'end': u'', 'start_precision': u''}]

Materiaal

[{'material': 'boek'}]

Formaat

Plaats

Ratisbonae

Uitgever

Zunkelianis, Typis

Objectnummer

82h 132