Dinospecialisten gezocht (4-12 jaar)

Voor de tentoonstelling Dinomakers is Teylers Museum op zoek naar jonge dinospecialisten

Weet jij precies hoe de triceratops eruit zag? Rollen de woorden pterodactylus en plesiosaurus als vanzelf uit jouw mond? Weet jij wanneer de tyrannosaurus rex leefde? Dan is Teylers Museum op zoek naar jou!  

In Teylers Museum is van 31 januari t/m 1 juni 2020 de tentoonstelling Dinomakers te zien, een familietentoonstelling over de verbeelding van dino’s en ander prehistorisch leven door kunstenaars en wetenschappers. Dat beeld is door de jaren heen nogal veranderd. Van dino’s met schubben tot dino’s met veren. Van log en traag tot snelle renners. En dat gekke uitsteeksel op de neus van de iguanodon? Dat bleek uiteindelijk een duim! In de tentoonstelling krijg je een overzicht van twee eeuwen paleokunst.

Jonge dinospecialisten gezocht

Voor de tentoonstelling is Teylers Museum op zoek naar dinospecialisten tussen de 4 en de 12 jaar. Deze jonge kenners worden geïnterviewd over hun favoriete dino en van dit interview worden filmpjes gemaakt. De filmpjes krijgen een plek in de tentoonstelling.

Wat moet je doen?

Stuur een mail naar communicatie@teylersmuseum.nl met je naam, leeftijd én een kort filmpje (max. 30 seconden) waarin je vertelt over je favoriete dino. Ben jij de dinokenner die we zoeken? Dan nemen we graag in de week van 9 december – na schooltijd – een filmpje met je op. Je kunt je aanmelden t/m 24 november.