Echte winters wegens succes verlengd — Teylers Museum

Echte winters wegens succes verlengd

23-02-2016 | Wegens grote belangstelling wordt de tentoonstelling Echte winters verlengd tot 20 maart.

Wegens grote belangstelling wordt de tentoonstelling Echte winters met twee weken verlengd tot 20 maart, precies de laatste dag van de astronomische winter. Al 60.000 mensen bezochten de tentoonstelling met ijskoude schilderijen uit de 19de eeuw. Echte winters behoort daarmee tot de best bezochte exposities van Teylers Museum. Op maandag 29 februari is het museum extra geopend tussen 10 en 17 uur.

Echte winters

In de tentoonstelling zijn winterlandschappen vol schaats- en sleeplezier te zien van specialisten als Schelfhout en Apol, naast werk van beroemde schilders als Koekkoek, Jongkind, Mauve, Breitner en Van Gogh. Echte winters laat het 19de-eeuwse winterlandschap voor het eerst in zijn volle breedte zien, van knusse koek en zopies op een stadsgracht, tot heftige taferelen met rampzalig kruiend ijs.

Positieve reacties

De tentoonstelling is positief ontvangen door de pers. De Volkskrant en Trouw gaven Echte winters vier sterren. Ook de tienduizenden bezoekers waarderen Echte winters hoog. Zij beoordelen de tentoonstelling met een ruime 8.

Lezingen & activiteiten

Bij de tentoonstelling worden lezingen en workshops georganiseerd. Zo laat kunsthistoricus en schaatsliefhebber Michiel Kersten op 6 maart zien welke rol natuurijs had in de 19de eeuw. Voor families worden winterse workshops georganiseerd.

Catalogus

Vanwege de grote vraag is de rijk geïllustreerde catalogus (Uitgeverij Toth, € 17,90) herdrukt. Het boek is vanaf nu weer te koop in onder andere de museumwinkel.

Koek en zopie

Om de echte Hollandse wintergezelligheid te ervaren, serveert het museumcafé tijdens de tentoonstelling koek en zopie.