Een avond met Leonardo da Vinci

01-06-2018 | Walter Isaacson en Alexander Reeuwijk gingen in gesprek

"Leonardo da Vinci would have felt in heaven if he would have visited Teylers Museum!"

Wat een eer! Gisteravond ontvingen we een bijzondere gast: Walter Isaacson, biograaf van 'Leonardo da Vinci'. 
In aanloop naar onze bijzondere tentoonstelling dit najaar ging hij met Alexander Reeuwijk in gesprek over homo universalis Leonardo da Vinci.

Leonardo da Vinci wordt gezien als het meest creatieve genie ooit. Naast zijn wereldberoemde werk als schilder was hij ook uitvinder, schrijver, architect, beeldhouwer, componist, anatomist, filosoof, natuurkundige, scheikundige en ingenieur. Walter Isaacson schreef een prachtige biografie op basis van nieuwe ontdekkingen en duizenden pagina’s van Da Vinci’s aantekenboeken. Hij laat zien dat het genie van Da Vinci gebaseerd was op vaardigheden als zijn onstilbare nieuwsgierigheid, zorgvuldige observatie en verbeeldingskracht.

Walter Isaacson schreef ook biografieën over o.a. Steve Jobs, Einstein en Benjamin Franklin. Hij is CEO van het Aspen Institute en was voorzitter van CNN en hoofdredacteur van Time Magazine.

‘Een avond met Leonardo da Vinci’ werd georganiseerd in samenwerking met Uitgeverij Het Spectrum en Athenaeum Boekhandel Haarlem. Alexander Reeuwijk is de vaste presentator van ons maandelijkse boekenprogramma Teylers Ontmoet.


Fotografie door Bibi Veth