EK Zandsculpturen in teken van Leonardo da Vinci

16-07-2018 | Leonardo da Vinci neemt Zandvoort over met sculpturen en openluchttentoonstelling

’Leonardo Da Vinci - Emotie en Expressie’ was het thema van het zevende EK Zandsculpturen dat in Zandvoort werd gehouden. Een select gezelschap van zeven Europese zandkunstenaars bouwde afgelopen week aan indrukwekkende sculpturen. Teylers Museum was ook betrokken bij deze editie. Als voorproefje op de tentoonstelling Leonardo da Vinci, die vanaf 5 oktober te zien zal zijn, is er in Zandvoort naast de zandsculpturen ook een openluchttentoonstelling te bezichtigen waarin alvast een aantal afbeeldingen van de tekeningen uit de komende tentoonstelling te zien zijn.

Op zondag 15 juni werd Sergio Ramirez uit Spanje uitgeroepen tot Europees kampioen Zandsculpturen 2018. De uit zeven leden bestaande jury (onder wie Hoofdconservator kunstverzamelingen van Teylers Museum, Michiel Plomp) noemde de creatie van Ramirez ’heel krachtig’ en ’technisch heel virtuoos uitgevoerd’.

Voor zijn zandsculptuur liet Ramirez zich inspireren door twee tekeningen van Leonardo da Vinci, een Madonna en een tekening van een paard.

Slava Iemelianenko uit Oekraïne behaalde een tweede plaats, Nicola Wood uit Engeland werd derde.

De kunstwerken zijn nog tot november te bewonderen.

Winnaar Sergio Ramirez, Spanje, en zijn werk.


Slava Iemelianenko uit Oekraïne behaalde een tweede plaats.

Nicola Wood uit Engeland werd derde.