Minister Jet Bussemaker lanceert Lichtspoor

06|07|2015 Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap lanceert op 8 juli de mobiele tour Lichtspoor: een samenwerking van NEMO, Museum Boerhaave en Teylers Museum.

Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, lanceert op 8 juli de mobiele tour Lichtspoor in Teylers Museum. 

Ga mee op ontdekkingstocht

Wat is licht en wat kun je er mee doen? Twee simpele vragen, die wetenschappers al eeuwenlang bezighouden. In de mobiele tour Lichtspoor komen bezoekers op speelse wijze alles te weten over licht. Lichtspoor is een samenwerking van NEMO, Museum Boerhaave en Teylers Museum waarin objecten uit het ene museum worden gekoppeld aan objecten uit de andere musea. Door middel van kleurrijke afbeeldingen en speelse vragen en opdrachten worden de verbanden tussen de objecten duidelijk. Lichtspoor is gratis te spelen op je eigen smartphone of tablet. Surf naar www.licht.museumsporen.nl.

De tour is bij uitstek geschikt om samen tijdens een bezoek aan één van de musea te beleven. Neem je mobiele telefoon of tablet mee en surf gratis naar www.licht.museumsporen.nl om het spel te starten. Bekijk het filmpje en neem een voorproefje!


Samenwerking

Juist doordat de drie wetenschaps‐ en technologiecollecties verschillende invalshoeken en zwaartepunten hebben vullen de drie musea elkaar uitstekend aan. Museum Boerhaave heeft een brede collectie over de geschiedenis van het natuurwetenschappelijk en geneeskundig onderzoek. NEMO laat zien hoe historisch onderzoek is uitgewerkt in praktische, moderne toepassingen. Teylers beschikt over 18de- en 19de-eeuwse collecties die speciaal gemaakt en besteld werden voor gebruik in de eigen laboratoria en voor publieksdemonstraties. 

Door samen te werken willen de drie musea het publiek verleiden om de samenhang tussen de drie collecties te onderzoeken en hen daarmee aan te moedigen om ook daadwerkelijk de andere twee collecties te gaan ontdekken, digitaal en fysiek.

Lichtspoor
, dat in het Jaar van het Licht wordt gelanceerd, is het begin van een grotere samenwerking tussen de drie musea. De resultaten van dit pilotproject zullen worden gedeeld met andere musea. 

Het project werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Mondriaanfonds.