Nationale Museumweek in Teylers Museum

Extra activiteiten én een nieuwe aanwinst te zien

Tijdens de Nationale Museumweek, van 9 t/m 14 april, kom je naar Teylers Museum voor verdieping: neem een kijkje achter de schermen, kom naar een demonstratie van de Grote Elektriseermachine of leer van onze conservatoren.
Conservator wetenschap Esther van Gelder vertelt je meer over de tentoonstelling Een ode aan de Nederlandse Vlinder en conservator kunstverzamelingen Terry van Druten geeft een rondleiding langs o.a. een nieuwe aanwinst van Teylers Museum: De gesluierde vrouw van Matthijs Maris.

Op zaterdag 13 april ontvangt Alexander Reeuwijk in de Gehoorzaal drie schrijvers tijdens Teylers Ontmoet, in samenwerking met Athenaeum Boekhandel. De boeken van Roos Holleman, Hans Schekkerman en Elvira Werkman gaan allemaal over vogels. Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er op zondag Kunst en Vliegwerk-workshops over waterkracht.

Het complete programma en informatie over aanmelden en tickets vind je hier.