Paradijsvogel tijdelijk te zien op zaal — Teylers Museum

Paradijsvogel tijdelijk te zien op zaal

02-03-2023 | van 7 t/m 12 maart in het kader van Internationale Vrouwendag

Van dinsdag 7 tot en met zondag 12 maart is in de Tweede Schilderijenzaal tijdelijk de paradijsvogel van Pauline Knip-Rifer de Courcelles te zien. Deze spectaculaire aquarel werd eind november verworven op een veiling van Christie's in Parijs. Omdat het een kwetsbaar werk op papier is, wordt het niet permanent tentoongesteld. In het kader van Internationale Vrouwendag tonen we het tijdelijk en vertelt rondleider Maya Mutlu je er graag meer over. 

Op woensdag 8 maart, tijdens Internationale Vrouwendag, kun je meer over de aquarel en het intrigerende levensverhaal van Pauline Knip-Rifer de Courcelles horen. Deze dag vertellen vrouwen de verhalen van vrouwelijke kunstenaars en wetenschappers in onze collectie. Leer meer over hun bijzondere wetenschappelijke ontdekkingen, geniet van de kunstwerken en laat je inspireren door hun persoonlijke verhalen waarin genialiteit, internationale allure, moed en bewondering een grote rol spelen.

Het complete programma vind je hier. 

1 paradijs

Pauline Knip-Rifer de Courcelles (1781-1851), Paradijsvogel (Uranornis rubra) op een tak, 1811. Transparante en dekkende waterverf op perkament, 60 x 45 cm.