Symposium Leonardo da Vinci

18-07-2018 | Kaartverkoop is gestart

Op maandag 5 november wordt rondom de unieke tentoonstelling Leonardo da Vinci het symposium Leonardo da Vinci’s studies van het menselijk gelaat: van lachwekkend of schrikwekkend tot betoverende schoonheid georganiseerd in de Philharmonie in Haarlem.

Tijdens deze dag belichten acht Leonardo-specialisten uit binnen- en buitenland verschillende kanten van de meest veelzijdige kunstenaar uit de Renaissance. Zij zullen antwoord geven op vragen als: waarom streefde Leonardo naar een volledig begrip van de ‘oneindige werken van de natuur’ en de wetten waaraan zij gehoorzaamt? Wat is de geschiedenis van de unieke verzameling Leonardo-tekeningen in Windsor Castle? Waarom tekende Leonardo zo veel oude mannen en vrouwen met misvormde gezichten? Welke invloed oefende hij uit op schilders in Italië en de Lage Landen en hoe belangrijk was hij voor de opkomst van de komische schilderkunst in het zestiende-eeuwse Lombardije? In hoeverre zag Leonardo het menselijk gelaat als spiegel van de ziel? Wat weten we over de totstandkoming en invloed van Het Laatste Avondmaal?

De voertaal is Engels. Het symposium begint om 9.45 uur en duurt tot ca. 17.00 uur. Natuurlijk maakt een bezoek aan de tentoonstelling in Teylers Museum deel uit van het programma.

Toegang: € 65 (incl. lunch en toegang tot de tentoonstelling)
Studenten betalen slechts € 27,50 (op vertoon van studentenkaart)

Meer informatie over de sprekers en de kaartverkoop.

Het symposium is een samenwerking van het Nederlands Interuniversitair Kunsthistorisch Instituut (NIKI) te Florence en Teylers Museum.