Teylers Museum geopend op maandagen

18-11-2020| Vanaf 19 november is het museum dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

Vanaf donderdag 19 november gaat Teylers Museum weer open en is iedereen welkom in het prachtige historische pand aan het Spaarne. Dat is goed nieuws voor museumliefhebbers en in het bijzonder voor fans van romantische schilderkunst en Engeland. Tot en met 28 februari is John Constable te zien, een overzichtstentoonstelling van het werk van deze Britse landschapsschilder. Om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen de tentoonstelling kunnen zien, gaat Teylers Museum tot en met het einde van het jaar ook op maandagen open en in het weekend een uur eerder.

Directeur Marjan Scharloo: ‘De vraag naar tickets is groot, we merken dat mensen de tentoonstelling heel graag willen zien. We kunnen momenteel natuurlijk dagelijks minder bezoekers ontvangen dan normaal. Door op maandagen open te gaan, kunnen meer mensen komen kijken. Ook zijn we de mogelijkheden aan het onderzoeken om de tentoonstelling te verlengen.’

Vanaf 19 november is het museum dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Uiteraard gelden maatregelen rondom het coronavirus: iedereen heeft van tevoren een ticket met tijdslot nodig, dient 1,5 meter afstand te houden en een mondkapje is verplicht.

Haarlem 775 jaar

Aanstaande maandag 23 november, op de 775e verjaardag van Haarlem, is de eerste maandagopenstelling. Voor iedereen die het museum die dag bezoekt, ligt er in de museumwinkel een kleine verrassing klaar. In het Boekenkabinet en de Penningvitrines is de tentoonstelling 775 jaar Haarlem te zien. Tickets boeken kan via teylersmuseum.nl.

Afbeelding: John Constable (1776-1837), De baai van Weymouth, 1816, Olieverf op doek. Collectie Victoria and Albert Museum, Londen (schenking van Isabel Constable, 1888)