Teylers Museum is met een 8,5 Kidsproof! — Teylers Museum

Teylers Museum is met een 8,5 Kidsproof!

13-11-2018 | Museumkids verkiezen Teylers tot één van de meest kindvriendelijke musea van Nederland

Teylers Museum is door de Museuminspecteurs van de Museumkids verkozen tot één van de 70 meest kindvriendelijke musea in Nederland. Het museum wordt door de inspecteurs geroemd: “Het fossielengedeelte is het leukste. Maar ook dat je met een telefoontje uitleg kreeg over wat alles”. Het museum krijgt van de Museuminspecteurs het rapportcijfer 8,5.

Museumkids

Zo’n 4.000 Museuminspecteurs, kinderen t/m 12 jaar, hebben het afgelopen jaar ruim 11.000 inspecties gedaan op Museumkids.nl. Dit platform brengt de jongste generatie in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Die verhalen versterken niet alleen de binding met de kostbare collecties maar ook die met hun eigen omgeving. 

De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. De verkiezing van het meest kindvriendelijke museum van Nederland draagt daarmee bij aan de kwaliteit van het aanbod van alle musea. Museuminspecteurs maken, op hun beurt, kans op de titel ‘Museuminspecteur van het jaar’. 

Het nieuwe inspectieseizoen is alweer gestart! Om ook Museuminspecteur te worden download je de app via de App Store of Google Play of beoordeel je de musea via Museumkids

Museumkids is een initiatief van de Museumvereniging.